З ніжним какао-тістом: рецепт солодкого горіхово-грушевого пирога від Валентини Хамайко
Рецепт літнього грушевого пирога від Валентини Хамайко
Приготуйте вишуканий грушевий пиріг від Валентини Хамайко з ніжним какао-тістом, ароматними горіхами та соковитими скибочками груш. Цей десерт зачарує вас своєю ніжністю та неперевершеним смаком. Більше рецептів дивіться у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.
Інгредієнти:
Тісто:
- Вершкове масло - 100 гр.
- Борошно - 200 гр.
- Какао - 10 гр.
- Яйце - 1 шт.
- Мигдалеве борошно - 50 гр
- Цукор - 50 гр.
Начинка:
- Вершкове масло - 100 гр.
- Какао - 2 ч.л.
- Лісовий горіх - 50 гр.
- Мелений мигдаль - 50 гр.
- Груші - 2 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранкова канапка з персиком і запеченим сиром: рецепт смачного сніданку від Руслана Сенічкіна
Приготування:
Тісто:
- Збити вершкове масло з яйцем
- Додати всі борошно, цукор, какао і мигдалеве борошно
- Замісити тісто
- Викласти тісто на пергамент і розкатати у вигляді кола
- Помістити у форму для випікання і відправити в духову піч на 20 хвилин при температурі 190 градусів
Порада від валентини Хамайко:
"Для ідеальної начинки необхідно подрібнити горіхи власноруч за допомогою скалки. Ні в якому разі не використовувати блендер, адже він може зіпсувати структуру горіхів і вони виділятимуть масла".
Начинка:
- Подрібнити лісовий горіх
- Збити разом масло, цукор, яйця, какао і горіхи до стану однорідного крему
- Очистити груші від шкірки і вирізати серцевину
- Нарізати груші тонкими слайсами
- Викласти крем на тісто, а зверху додати груші
- Залишками тіста прикрасити пиріг зверху і випікати пиріг у духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачного та ароматного варення з абрикосом та апельсином від Валентини Хамайко