З ніжним какао-тістом: рецепт солодкого горіхово-грушевого пирога від Валентини Хамайко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Рецепт солодкого горіхово-грушевого пирога від Валентини Хамайко

Рецепт літнього грушевого пирога від Валентини Хамайко

Поділитися:

Приготуйте вишуканий грушевий пиріг від Валентини Хамайко з ніжним какао-тістом, ароматними горіхами та соковитими скибочками груш. Цей десерт зачарує вас своєю ніжністю та неперевершеним смаком. Більше рецептів дивіться у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Вершкове масло - 100 гр.
  • Борошно - 200 гр. 
  • Какао - 10 гр.
  • Яйце - 1 шт.
  • Мигдалеве борошно - 50 гр
  • Цукор  - 50 гр.

Начинка:

  • Вершкове масло - 100 гр.
  • Какао - 2 ч.л.
  • Лісовий горіх - 50 гр. 
  • Мелений мигдаль - 50 гр.
  • Груші - 2 шт. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранкова канапка з персиком і запеченим сиром: рецепт смачного сніданку від Руслана Сенічкіна

Приготування:

Тісто:

  1. Збити вершкове масло з яйцем 
  2. Додати всі борошно, цукор, какао і мигдалеве борошно 
  3. Замісити тісто 
  4. Викласти тісто на пергамент і розкатати у вигляді кола 
  5. Помістити у форму для випікання і відправити в духову піч на 20 хвилин при температурі 190 градусів

Порада від валентини Хамайко:

"Для ідеальної начинки необхідно подрібнити горіхи власноруч за допомогою скалки. Ні в якому разі не використовувати блендер, адже він може зіпсувати структуру горіхів і вони виділятимуть масла".

Начинка:

  1. Подрібнити лісовий горіх 
  2. Збити разом масло, цукор, яйця, какао і горіхи до стану однорідного крему 
  3. Очистити груші від шкірки і вирізати серцевину 
  4. Нарізати груші тонкими слайсами 
  5. Викласти крем на тісто, а зверху додати груші 
  6. Залишками тіста прикрасити пиріг зверху і випікати пиріг у духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин

Грушевий пиріг

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачного та ароматного варення з абрикосом та апельсином від Валентини Хамайко

Новини по темі