Найкращі рецепти ароматного глінтвейну, який легко можна приготувати вдомаУ програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін розповів, як приготувати ідеальний цитрусовий напій, який не тільки зігріє у морозні дні, а й захистить організм від застуди.

Пунш – це збірна назва коктейлів на основі фруктових соків та самих фруктів. Інколи до нього також додають алкоголь. Такий напій традиційно подають на вечірках, пригощають ним гостей та друзів.

Подавати його можна як гарячим, так і холодним. До вашої уваги ароматний пунш з грейпфрута, який наситить вас вітамінами та зігріє у холодний зимовий вечір.

Читайте також: 3 продукти, які корисно щодня додавати в чай.

ГРЕЙПФРУТОВИЙ ПУНШ: ІНГРЕДІЄНТИ

Вода - 400 мл

Імбир - 30 г

Кориця 1 ч.л.

Аніс – 1 шт.

Яблучний сік - 250 мл

Грейпфрут – 1 шт.

Цедра грейпфрута 

ГРЕЙПФРУТОВИЙ ПУНШ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. У каструлю налити води: приблизно 2-2,5 склянки. Довести до кипіння, після цього зменшити вогонь.
  2. Взяти імбир, очистити його та натерти на терці.

Імбир є природною профілактикою від застуди, якщо використовувати його в різноманітних салатах або чаях, - зауважує Руслан Сенічкін.

Читайте також: Як схуднути за допомогою імбирного чаю.

  1. Додати чайну ложку кориці.
  2. Цедру грейпфруту також натерти на терці та вкинути в каструлю. 

Перед тим, як натирати грейпфрут, обов’язково потрібно промити його водою із содою та висушити, оскільки виробники часто обробляють фрукти хімічними препаратами, - зазначає телеведучий.

  1. У киплячу суміш кинути квітку анісу.
  2. Яблучний сік налити туди ж. Після цього потрібно варити ще приблизно 1,5-2 хв.
  3. Від грейпфрута відрізати тоненьку скибку у вигляді кільця. Решту – вичавити в киплячу суміш.

Щоб не варити сік грейпфруту, додавати потрібно його саме наприкінці приготування коктейлю. Так ви збережете максимум корисних вітамінів, - говорить Руслан Сенічкін.

  1. Готовий напій процідити та налити у склянки. Для декору можна використати палички кориці.

Нагадаємо, не так давно на сайті 1+1 писали, як схуднути за допомогою грейпфруту.