Чи повинен чоловік поступатися жінці місцем у транспорті?

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Експерт з етикету розповіла про сучасні правила ввічливості між чоловіком та жінкою.

Поділитися:

Ввічливість, здавалося б, невід’ємна складова чеснот людини. А втім, нею часто гребують у повсякденному житті. У студії «Сніданку з 1+1» консультант з етикету Юлія Юдіна розповіла про тонкощі правил поведінки між чоловіком і жінкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Етикет для дітей: Правила поведінки в громадських місцях

  1. Запрошуючи жінку до столу, чоловікові не обов’язково при цьому подавати їй руку. Це привілей жінок – подавати руку чоловікові.
  2. Навіть якщо жінка завчасно встає з-за столу, чоловік має допомогти їй вийти, а по її поверненню – допомогти їй сісти.
  3. Під час замовлення страв у ресторації не варто користуватися фразою «Я буду те, що й ти». Це вважається ознакою манірності. І жінка, і чоловік мають повне право самостійно визначати, що хочуть скуштувати.
  4. Якщо чоловік запрошує жінку зі словами «Дозволь запросити тебе на вечерю» – це свідчить про те, що він бере на себе обов’язок заплатити за неї.
  5. Якщо чоловік запитує «Можливо, ми повечеряємо сьогодні?» – це не означає, що він готовий сплатити рахунок за жінку. Тому представниці прекрасного варто йти на зустріч або побачення не з пустим гаманцем.
  6. Уявімо ситуацію: в аеропорту або на вокзалі чоловік бачить, як жінці важко впоратися з її валізами. Як йому краще поводитися в такому випадку? Зі слів експерта, якщо жінка самостійно звернеться за допомогою до чоловіка, він має їй допомогти. Якщо чоловік не може пройти повз такої історії, тоді йому варто звернутися до жінки із запитанням «Чи можу я Вам допомогти?».
  7. Для багатьох лишається дискусійним питання сучасного етикету в громадському транспорті. Тож чи має чоловік поступатися місцем жінці?

Сучасний етикет зобов’язує чоловіка звільняти місце для жінки у двох випадках – якщо перед ним стоїть вагітна жінка або жінка старшої вікової категорії. Інші випадки сучасним етикетом вирівнюються, – резюмувала Юлія Юдіна.

.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як порозумітися з сусідами: поради консультанта з етикету

Новини по темі