Як порозумітися з сусідами: поради консультанта з етикету

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Експерт розповідає, що потрібно робити задля гарних взаємин із сусідами.

Поділитися:

Повертаючись додому, всі ми хочемо, щоб там було тихо та спокійно. Та, якщо внутрішній клімат у власній родині можна легко скорегувати розмовою з близькими та відповідною поведінкою, то налагодження стосунків із сусідами – часто справа не з легких.

Консультант з етикету Юлія Юдіна розказала, як уникати конфліктів із сусідами.

Існує ряд правил поведінки, які допоможуть покращити взаємини з сусідами.

  1. ВІТАННЯ.

Вітатися необхідно щодня з усіма сусідами, навіть якщо дехто з них вам не відповідає. Таким ставленням ви демонструєте свою відкритість та доброзичливість. Практика показує, що з часом навіть найбільш насуплені сусіди «м’якшають» від посмішки та щирого побажання їм доброго дня.

Буває, що на привітання дитини хтось із сусідів не відповідає. Це засмучує малечу та ніби «ставить під сумнів» актуальність її гарного виховання. Що говорити дитині в такій ситуації? Найкраще – не акцентувати особливої уваги. Питає – скажіть, щось типу: «Мабуть, той дорослий сьогодні не в гуморі чи погано почувається. Спробуємо завтра».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасниця проекту «Поверніть мені красу» на «1+1» вийшла заміж

  1. ВВІЧЛИВІСТЬ ПРИ КОРИСТУВАННІ ЛІФТОМ.

Намагайтеся не квапитись, не штовхатись у повному ліфті й не «виплескувати» негативу та роздратування на сусідів. Навіть якщо ситуація «провокує» – опануйте себе, адже кілька невдалих реплік можуть на довго зробити вас «ворогом народу» для когось із них.

  1. ДОПОМОГА.

Як би не складалися стосунки з іншими мешканцями будинку, не забувайте про загальнолюдські цінності та будьте гарним прикладом для наслідування.

Допомагайте молодим мамам спускати сходами коляску, притримуйте двері, підносьте бабусям важкі сумки. І вам добре на душі буде від гарного вчинку, і людина залишиться вдячною.

  1. ПОПЕРЕДЖЕННЯ.

Якщо плануєте влаштувати в квартирі ремонт чи велику вечірку, завчасно попередьте сусідів про час та «привід». Дотримуйтесь загально відомого часового режиму добросусідства, будь-які шумні дії мають місце виключно: з 8:00 до 23:00.

  1. КОМПРОМІС.

Якщо на ваше попередження чи будь-яке прохання сусід відповідає незгодою, запропонуйте взаємовигідне вирішення питання. Наприклад, якщо в його квартирі часто буває занадто шумно у години відпочинку, попросіть забезпечити оселю належною звукоізоляцією чи припинити робити це у згаданий період часу.

  1. ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ В УМОВАХ БАГАТОПОВЕРХІВКИ.

Одразу привчайте дитину до правил поведінки в будинку з численними мешканцями. Пояснюйте, наприклад: «Не все, що дозволено робити в приватному будинку бабусі в селі, можна відтворювати на 5-му поверсі «на голові» у сусідів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Зеленський розповів про свою участь у «Танцях з зірками»

  1. ДОГЛЯД ЗА ДОМАШНІМИ ТВАРИНАМИ.

Виводячи песика на прогулянку, збирайте за ним «сліди життєдіяльності». Інакше це загрожуватиме чистоті навколишнього середовища й вашим гарним стосункам із сусідами.

  1. ПАРКУВАННЯ.

Якщо на подвір’ї біля будинку не встановлені загородження, котрі перешкоджають парковці автівок пере входом до під’їзду – дійте «інтуїтивно» з урахуванням інтересів та потреб інших мешканців багатоповерхівки. Якщо ж вам самим заважає чиєсь неправильно припарковане авто –  залиште записку з проханням більше так не паркуватися.

Пам’ятайте, що будь який конфлікт легше попередити, ніж потім вирішити. Тож «вмикайте» свою людяність на повну та знаходьте із сусідами спільну мову. Адже краще мати серед них друзів, ніж ворогів.

А от як поводитись із непроханими гостями, дізнавайтесь невдовзі  у новому серіалі «Догори дриґом» на 1+1.

Новини по темі