Чи отримає український фільм свій перший «Оскар»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» отримала номінацію на «Оскар» та чи є шанси у картини здобути статуетку.

Поділитися:

У ніч з 10 на 11 березня відбудеться 96 церемонія нагородження кінопремії «Оскар». Ведучим стане американський шоумен Джиммі Кіммел, а серед зірок, що відвідають церемонію будуть Леонардо Дікапріо, Емма Стоун, Роберт де Ніро, Марго Роббі ті інші. 

Україна отримала номінацію у категорії найкращий документальний фільм за стрічку «20 днів у Маріуполі». Минулоріч церемонія не нагородила номінований фільм спільного виробництва України і Данії «Будинок зі скалок». Тим не менш, сьогодні Україна має значні шанси на перемогу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обʼєктиви українського виробництва підкорили Голлівуд : легендарну «Дюну» знімала українська техніка

Спеціальний кореспондент ТСН Ольга Кошиленко поділилась специфікою відбору лауреатів кінопремії: 

«Є гільдія американської кіноакадемії. На першому етапі за фільми голосує тільки професійна гільдія. Наприклад, на першому етапі голосує гільдія тільки документального кіно. А потім, коли вже обирають переможця, голосують всі члени кіноакадемії, це тисячі людей. І завдяки тому, що «20 днів у Маріуполі» вже отримати британський аналог «Оскару» кінопремію «BAFTA», отримали нагороду також на дуже престижному фестивалі «Санденс», вони мають також Пулітцерівську премію - найголовнішу премію для журналістів. І кожна ця перемога давала фільму популярність, він був на слуху. А враховуючи, що цим людям треба віддивитись сотні фільмів, не всі кіноакадеміки дивляться все, скажемо так. Тому більше шансів бути побаченими мають ті стрічки, які отримали розголос».

Фільм «20 днів у Маріуполі» є справжнім актом героїзму трьох українських журналістів, що фільмували злочини рф під час знищення міста. Режисер картини Мстислав Чернов наразі активно популяризує Україну серед світового комʼюніті.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі