Чим еко-продукти відрізнаються від органічних? (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

За світовими стандартами різниці між ними немає бути.

Поділитися:

Якщо ми говоримо про українські реалії, то відмінності суттєві. Різницю між еко-продукцією та органічною продукцією в Україні пояснила директор садового центру Ліліана Дмитрієва, яка займається саджанцями ягідних культур.

Органічний продукт передбачає відсутність геномодифікаційних продуктів, хімікатів або пестицидів.

Еко-продукти можуть бути просто маркетинговим ходом. Якщо є спеціальна відзнака, то це свідчить про те, що витримана екотехнологія, яка не нашкодила навколишньому середовищу.

Хоча американський вчений Генрі Міллер стверджує, що «натуральні» пестициди  - токсини - в орнагічних продуктах не менш небезпечні. Стенфоррдські вчені стверджують, що в натуральних та органічних продуктах однаковий вміст пестицидів.

 «Більшість українських виробників не використуовує органічну технологію, а ті, хто її використовує, використовують біоприпарати або декларують, що вони нічого не використовують», - стверджує Ліліана Дмитрієва.

Продукти до початку ХХ сторіччя були натуральними і корисними. Після використання новітніх технологій, з’явилася потреба «повернутися назад до коріння». Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті Сніданку з 1+1.

Новини по темі