Чому цьогорічна зима буде складнішою, та як цьому зарадити: думка військовослужбовця

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Якою буде зима 2023 та які ризики є для українців
Unsplash

У "Сніданку з 1+1" військовий Павло Казарін поділився прогнозами на зиму 2023-2024.

Поділитися:

Публіцист та військовослужбовець Павло Казарін опублікував статтю з прогнозами на подальший перебіг війни. Він заявив, що цьогорічна зима буде складнішою, а резерв психологічної стійкості суспільства меншим. Як українці можуть зарадити цій проблемі? Про це Павло особисто розповів у "Сніданку з 1+1”, що виходить у будні дні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 ефективних порад на випадок блекауту

Які можливі ризики для українців під час зими 2023-2024

Минулий рік суспільство зустріло зиму з відчуттям ейфорії. У 2022 ЗСУ деокупували Київщину та Херсонщину, а наприкінці року звільнили Херсон. Було відчуття, наче все от-от завершиться. Тому навіть попри постійні атаки на енергосистему люди не опускали рук і вірили, що до перемоги залишилися ліченні місяці.

Та високі очікування зіграли з нами злий жарт:

"Кількість звільнених територій не відповідала суспільним очікуванням. Через це в цю зиму ми входимо з певним суспільним дратуванням", — пояснює захисник.

Рівень суспільної єдності взимку буде менший, вважає Павло Казарін. Найбільшу шкоду Україні зараз може чинити саме українське суспільство

Як об'єднати українське суспільство

Військовий закликає менше хайпувати на гарячих темах. Медіа варто мати заспокійливу дію, а не бути каталізатором конфліктів. Коли суспільство відчуває перемогу, і вона ніяк не настає, люди починають дратуватися. Деякі події приречені відбуватися довго, і війна в Україні одна з таких. Більшість воєн минулого сторіччя тривали довго, тому ми не є винятком. Важливо розуміти, що для Путіна ця агресія — головний елемент політичного спадку, і тому він не пошкодує зусиль:

"Путін воює за своє місце в підручниках історії".

Павло Казарін закликає усвідомити що війна — це не спринт, а марафон. Тільки з критичним мисленням ми зможемо правильно розподілити фізичні та моральні ресурси, щоб їх вистачило надовго, а не вкладати все зараз у надії швидкої перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зима близько: чи готова українська енергосистема до можливих обстрілів цієї зими: розказав гендиректор YASNO у "Сніданку з 1+1"

Якою буде зима 2023-2024? Прогноз від військовослужбовця ЗСУ Павла Казаріна дивіться у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна" та YouTube:

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Новини по темі