Чому людям старше 60 років обов’язково треба вакцинуватися від коронавірусу? Коментує медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова коментує, чому ж саме людям віком 60+ варто в першу чергу зробити щеплення від COVID-19?

Поділитися:

Медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова у «Сніданку з 1+1» та шоу «Твій день» розповіла, чому саме людям старше 60-ти років варто в першу чергу робити щеплення від коронавірусу?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцини від коронавірусу: міфи і правда про їх створення. Що таке РНК-вакцини? Розповідає біологиня Дарка Озерна

Катерина Булавінова зауважує:

Україна – це країна, в якій культура бабусь та дідусів дуже велика. Вони відіграють велику роль в нашому житті, і їхнє життя має величезну цінність для нас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей від 12 до 17 років. Якою вакциною, які є протипоказання? Коментує імунолог

Дійсно, бабусі та дідусі продовжують займати визначне місце у житті дорослих українців. У нас є культура виховання онуків, спільного проведення дозвілля. Тому так важливо вмовити їх вакцинуватися від коронавірусу, щоб захистити їх від хвороби. Катерина Булавінова радить наводити такі аргументи:

Люди старше 60-ти років повинні розуміти, що вони належать до групи ризику щодо COVID-19. Якщо вони захворіють, дуже велика ймовірність, що їм буде необхідне реанімаційне ліжко. Але реанімація не гумова, для всіх місць просто не вистачить.

Відомо, що люди похилого віку гірше переносять коронавірус та його наслідки для організму, оскільки часто мають багато супутніх хвороб, які ускладнюють перебіг COVID-19. Тому набагато доцільніше вчасно зробити щеплення, ніж ризикувати своїм здоров'ям та навіть життям. Дивіться, як правду і міфи про вакцини від коронавірусу розповідає біологиня Дарка Озерна:

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. Крім цього, щепитися вакциною (три на вибір) можуть усі відвідувачі прямоефірного шоу «Танці з зірками» (слідкуйте за анонсами).

ФОТО: Pexels/Tima Miroshnichenko

Новини по темі