Дешево, по-українськи, енергоощадно: новорічно-різдвяне меню від Євгена Клопотенко
Оригінальні ідеї святкового меню від шеф-кухаря.
Готуємо новорічно-різдвяне меню разом із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком і ведучим "Сніданку з 1+1" Тімуром Мірошниченком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний вінок з олів'є та ялинка-хрумтинка: ТОП-5 швидких рецептів на новорічний стіл
1. Гречані голубці
Приготувати голубці з гречкою, фаршом та цибулею. Залити їх сметаною та протушкувати.
2. Десерт "Засипане"
Приготувати узвар, виокремити сухофрукти (груші). Додати до груш пшоно, ложку меду та ще 15 хвилин готувати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий рік 2023: що приготувати без світла
3. Юшка
Зварати юшку з риби та грибів. Окремо посмажити деруни. Залити деруни юшкою.
4. Яворівський пиріг
Для начинки змішати зварену гречку, картоплю, цибулю та сир. Викласти у форму пласт листкового тіста, викласти на нього начинку, накрити другим листом. Защипнути краї пирога. Готувати 40 хвилин у розігріті до 180 градусів духовці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний новорічний рецепт: закуска "Ялинки" від Валентини Хамайко (відео)
5. Салат з хлібом та пшеницею
Подрібнити 2-3 скибочки підсушеного житнього хлібу, залити їх томатним соком. Додати нарізані огірки, сіль, перець, трохи олії та кілька ложок відвареної пшениці. Ретельно перемішати.
6. Закуска з квасолі, грибів та оселедець
Змішати інгредієнти, додати ароматну домашню олію.
7. Вареники з коноплями
Насіння коноплі обсмажити на пательні, залити водою та проварити 20 хвилин. Додати мед і після загорнути у вареники.