Дівчина на руїнах будинку в Дніпрі: "Сніданок з 1+1" поспілкувався з автором фото, що облетіло світ

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Дівчина на руїнах будинку в Дніпрі: "Сніданок з 1+1" поспілкувався з автором фото, що облетіло світ

На фото Настя сидить серед ванної кімнати, засипаної бетонними стінами.

Поділитися:

Фото, що облетіли всі світові ЗМІ: дівчина на руїнах будинку в Дніпрі, який знищила російська ракета. На фото 23-річна дніпрянка Анастасія Швець. Коли росіяни вдарили по багатоквартирному будинку, Настя була в ліжку. Її квартира практично зруйнована вщент. На фото Настя сидить серед ванної кімнати, засипаної бетонними стінами. Батьки дівчини теж були у квартирі на момент вибуху. Їх врятувати не вдалося. Із соцмереж Насті відомо, що у вересні загинув її хлопець, який захищав Україну на фронті. Автор цього фото — дніпровський фотограф Арсен Дзодзаєв. Він прибув на місце за годину після ракетної атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли росія розвалиться на кілька країн, тоді ми дійсно переможемо", — Костянтин Грубич, ведучий та репортер телеканалу 1+1

В "Сніданку з 1+1" Арсен розповів, як опинився на місці трагедії та зробив світлини, які доводять злочинні дії росії.

"Вже мало що пам'ятаю, бо навколо стільки всього відбувалося. Пам'ятаю, була вона і людина на 9-му поверсі, яка ліхтариком махала з вибитого вікна. Буквально через декілька хвилин Анастасію вже знімали рятувальники драбиною. Насправді я вже потім, коли передивлявся відзняте, зрозумів, що відбулося. В той момент, окрім внутрішньої паніки, я нічого не відчував", — поділився дніпрянин Арсен.

За словами Артема, він був вражений масштабами руйнувань та миттєвою підтримкою людей. Нині рятівники продовжують працювати, розбирати завали та шукати людей.

"Мене вразили масштаби руйнування. Будинок просто склався. Та люди в перші ж хвилини зорганізувалися та почали розбирати завали власноруч. Я бачив людей, які прийшли з болгарками, ломами і вже це все розбирали; людей, які гуртом рухали понівечені автівки; і те, як швидко рятівники почали виконувати свою роботу".

Нагадаємо, 14 січня росія здійнила ракетний удар по Україні, внаслідок якого російська ракета влучила у житловий будинок в Дніпрі. За даними ДСНС, станом на 13:00 16 січня в результаті обстрілу загинуло 40 осіб (з них 3 дітей), травмовано 75 осіб (з них 14 дітей). Вдалося врятувати 39 осіб (з них 6 дітей). Також отримано 46 повідомлень про безвісно зниклих осіб, з яких перебування 12 осіб встановлено. Психологами ДСНС надано допомогу 98 постраждалим.

Новини по темі