Ефективні б’юті-рецепти з кокосовою олією

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Уся правда про користь кокосової олії
freepik.com

Як правильно обирати і використовувати кокосову олію для догляду за волоссям та шкірою.

Поділитися:

Сьогодні, 9 вересня, святкують Міжнародний день краси. З нагоди свята розповідаємо більше про органічний продукт для догляду за шкірою та волоссям. Кокосова олія – один із найкорисніших натуральних продуктів не лише у кулінарії, а й у косметології. Косметолог Ірина Медвєдєва поділилась рецептами маски і скрабу з неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий тренд у схудненні: Що таке палеодієта

Як обирати кокосову олію?

Купувати кокосову олію варто в аптеках або сертифікованих магазинах. Звертайте увагу, щоб на етикетці було зазначено, що олія рафінована (тобто очищена). Саме рафінована олія використовується у косметології. Віджим олії не грає суттєвої ролі, адже якість від нього не змінюється.

Як зберігати кокосову олію? 

Кокосова олія у природньому стані має твердий вигляд, тоді як при 25 градусах перетворюється на звичну олію. Зберігати кокосову олію потрібно у холодильнику, а перед використанням розтопити на водяній бані або просто розтерти теплими руками.

Можна розтопити кокосову олію й у мікрохвильовій печі, якщо ви можете поставити на ній температуру 25 градусів. – наголошує косметолог.

Які корисні властивості має кокосова олія? 

Кокосова олія багата на вітамін Е та К, а також містить лауринову кислоту. Ця речовина має антибактеріальний, антимікробний та антиоксидантний ефект. Кокосова олія захищає шкіру в екстремальних умовах (від вітру, холоду, сонця). Її використовують для зняття макіяжу, у якості кондиціонера для волосся та крему для тіла, для зволоження посічених кінчиків та для приготування масок для шкіри та волосся.

МАСКА ДЛЯ ВОЛОССЯ З КОКОСОВОЮ ОЛІЄЮ 

1. Змішайте у рівних пропорціях мед та кокосову олію.

2. Перемішайте та нанесіть на всю довжину волосся.

3. Загорніть голову у полиетилен та рушник. Тримайте маску мінімум 15-20 хв., а якщо маєте багато часу – 2 години. 

4. Змийте шампунем.

СКРАБ ДЛЯ ШКІРИ З КОКОСОВОЇ ОЛІЇ

1. У рівних пропорціях змішаєте кокосову олію та соду. 

2. Нанесіть скраб на все тіло. Можна наносити й на обличчя. 

3. Змийте скраб теплою водою.

«Такий скраб підходить усім типам шкіри, однак людям з сухою та чутливою шкірою варто наносити його на коротший період і втирати не дуже інтенсивно. Скраб видаляє ороговілі клітини та добре зволожує шкіру», - зауважує Ірина. 

Новини по темі