Новий тренд у схудненні: Що таке палеодієта

Палеодієта: головні принципи
@alina_frendiy

Ця дієта забезпечує не тільки схуднення, а й покращує стан шкіри!

Поділитися:

У мережі активно обговорюють новий тренд у схудненні - так звану палеодієту. На своїй сторінці в Інстаграм відомий блогер, автор книги «Eat, Drink, Paleo» Ірена Макрі розповідає, що таке палео, і як ця дієта впливає на наш організм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які шкодять нашій шкірі

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irena Macri (@eatdrinkpaleo) on

Палеодієта носить таку назву не дарма. Ця дієта напряму пов'язана із тим, як харчувалися наші предки. Ірена Макрі стверджує, що саме на їх раціоні тисячі років поспіль формувалися наші сьогоднішні потреби у їжі. Якщо говорити простіше, в основі палеодієти - звичайні свіжі продукти, без обробки. У ній багато зелені, овочів, фруктів, горіхів та ягід. Така дієта не дозволяє вживати у їжу зернові, молочні, бобові продукти, цукор, крохмаль та алкоголь. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irena Macri (@eatdrinkpaleo) on

Експерт стверджує, що сидить на такій дієті вже 10 років, і усі, хто почав її дотримуватися, помічають позитивні результати, а особливо, покращення стану шкіри. Найбільшими перевагами палеодієти Ірена вважає пришвидшення метаболізму, покращення травлення, втрата ваги й поява великої кількості енергії. Крім того, ваша шкіра стане помітно здоровішою й позбавленою недоліків. 

Ірена Макрі наголошує, що саме шкіра відзеркалює усе, що відбувається всередині нашого тіла. Якщо у вас висипання, почервоніння, надмірна сухість та передчасна поява зморшок - це своєрідні сигнали організму, завдяки яким він повідомляє, що не все гаразд. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irena Macri (@eatdrinkpaleo) on

«Особисто я бачу, що після відмови від зернових, молочних продуктів і цукру, моя шкіра помітно змінилася. Зникла набряклість, характерна для тих, хто зловживає глютеном, я забула, що таке висипання. Моя шкіра чиста і гладенька. Ще одна особливість палеодіети - вона покращує сон, a хороший сон, як відомо, це сяючий і свіжий вигляд вранці. Я знаю досить багато історій успіху від людей, які страждали такими станами шкіри, як екзема або розацеа, і змогли впоратися з ними за допомогою палеодіети. Науково доведений факт: існує зв'язок між здоров'ям кишечника і запаленням шкіри. Думаю, палео в цьому плані дуже корисна, оскільки вона нормалізує обмін речовин і покращує травлення. Сьогодні починають проводити більш масштабні дослідження про вплив цього способу харчування на здоров'я, але кількість індивідуальних історій успіху - вже в її користь», - пише Ірена у своєму блозі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 продуктів, які не можна їсти натщесерце

Новини по темі