Єгор Гордєєв приїхав в інститут Амосова подивитися, як під час війни лікарі рятують мам і немовлят з вадами серця

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Єгор Гордєєв разом зі знімальною групою завітав до єдиного в Україні відділення акушерської кардіології при інституті Амосова (фото) - 1+1

Ось як під час війни працює відділення акушерської кардіології в інституті Амосова, створене за підтримки глядачів 1+1.

Поділитися:

Ведучий “Сніданку з 1+1Єгор Гордєєв разом зі знімальною групою завітав до єдиного в Україні відділення акушерської кардіології при Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова. Саме там, попри війну і постійні ракетні обстріли, рятують тисячі життів мам з важкими захворюваннями серця та їх новонароджених малюків. 

На початку 2022 року палати інтенсивної терапії цього відділення були повністю укомплектовані новим дорогим обладнанням. Гроші на нього вдалося зібрати завдяки небайдужості глядачів каналу 1+1. У благодійній ініціативі «Твоя мрія», започаткованій у 2021 році в інфотейнмент шоу «Твій день», вдалося розіграти маленький червоний автомобіль та зібрати рекордні 3,8 мільйона гривень!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 цікавих фразеологізми для повсякденного вжитку від мовознавця

Єгор Гордєєв з вагітною пацієнткою Амосова 1+1

Лікарі і зараз, під час повномасштабної війни, ефективно працюють із новим закупленим обладнанням. За 2022-й рік команда відділення продіагностувала 665 вагітних; там народилося 17 діточок та було зроблено 8 операцій на серці!

«Разом з благодійним фондом “Крона” ми зібрали грошей в півтора рази більше, ніж планували! Вистачило і на дороге УЗД і на дві німецькі реанімаційні системи для немовлят, та ще й залишились кошти на інші дуже необхідні речі», - каже Гордєєв.  

Єгор Гордєєв з пацієнткою Амосова 1+1

Головний лікар Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова Сергій Сіромаха провів екскурсію відділенням та розповів про його роботу:

«Це той самий УЗД-апарат, який дуже виручив інститут, коли сталась повномасштабна війна. Він був єдиний мобільний, який ми могли використовувати для діагностики за стінами інституту. Зокрема, ми з ним їздили на залізничний вокзал Києва, де обстежували евакуйованих жінок. Тим апаратом вже врятували понад 400 життів наших громадян».

Сергій Сіромаха 1+1

А ще частина обладнання, придбаного в рамках проєкту «Твоя мрія», стала важливою складовою дитячого реанімаційного відділення. Був придбаний CPAP-апарат для штучної вентиляції легень, який вже врятував життя приблизно 30 дітям. Також завдяки проєкту був куплений хірургічний аспіратор, білірубінометр, лампа для фототерапії, гелевий сенсорний матрацик, який має датчик температури, столик для сповивання, нові ліжка і спеціальні медичні тумби.

бебі-бокс

Інфотейнмент шоу «Твій день» через війну вимушено опинилося на паузі. Але благодійна ініціатива «Твоя мрія», започаткована два роки тому, жива. 

Єгор Гордєєв під час цих відвідин першим побачив новозбудовану навчальну кімнату-лабораторію для лікарів та інтернів в Амосова. Освітній простір започаткували і відкривають Наталія Мосейчук і проєкт Право на освіту 1+1, школярі Новопечерської школи й рух «Здійсни мрію». Ремонт завершено. Тут зможуть проводити свої тренувальні заняття, зустрічі інтерни, щоб надихатися бути найкращими кардіохірургами. Простір і надалі буде поповнюватися технологічними рішеннями.

У благодійній справі “Твоя мрія” взяли участь ведучі 1+1 Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко, Лідія Таран, Неля Шовкопляс, Руслан Сенічкін, Святослав Гринчук, Неля Шовкопляс, Людмила Барбір, Юрій Горбунов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супер ситний французький тост: рецепт від Руслана Сенічкіна

Новини по темі