Ексклюзивно для «Сніданку з 1+1» Дмитро Кулеба розповів, коли в Україні з’являться винищувачі F-16 та чи в змозі ракети ATACMS 1996 року випуску виконувати наші бойові задачі

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Дмитро Кулеба розповів, коли в Україні з’являться винищувачі F-16 та чи в змозі ракети ATACMS 1996 року випуску виконувати наші бойові задачі

Чи відверне війна в Ізраїлі увагу від України й чи буде стабільне постачання ATACAMS?

Поділитися:

Щодня з 7:00 до 09:30 на телеканалі “1+1 Україна” глядачів головного ранкового проєкту країни «Сніданок з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивно у "Сніданку з 1+1" — українські школярі, які створюють деталі для дронів на 3D-принтері

Сьогодні у «Сніданку з 1+1» ведучі Руслан Сенічкін та Людмила Барбір мали ексклюзивну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. У прямому ефірі пан міністр розповів про війну в Ізраїлі та евакуацію українців, чи може зміститись фокус світу і партнерів у зв’язку з війною в Ізраїлі, чи стане Америка менш лояльною до України після вибору нового спікера палати представників та чи отримуватиме Україна ракети ATACMS на постійній основі та в більшій кількості.

“Отримання Україною ракет ATACMS на постійній основі - це прямий результат домовленості президента Зеленського та президента Байдена, яка була досягнута у Вашингтоні під час їхньої особистої зустрічі наприкінці вересня. Менш ніж місяць пройшов і ось ми вже бачимо конкретний результат. Якщо б почитати між рядків виступ президента після зустрічі з Байденом, з нього можна було б зрозуміти, що ухвалене дуже важливе рішення, а з важливих рішень можна було ухвалити тільки це. Тому дякую Сполученим Штатам за виконання домовленостей і за зміцнення нашої вогневої міці”, - підкреслив Дмитро Кулеба.

Також Дмитро пожартував про постійні питання в українських пабліках з приводу якості ракет ATACMS через рік їхнього виготовлення.

“Насправді головне - це в чиїх руках опиняється зброя. Партнери постійно захоплюються тим, як швидко українці опановують будь-який тип зброї. Тому тут не про рік. Нам головне, щоб стріляло і вбивало ворога. Це український характер (сміється).. “Всі казали “дайте ATACMS, дайте ATACMS” - дали. І тут всі починають питати, чого дальність 165 км, а не 300 км, чого 1996 рік, а не 1998. Дивіться, ще раз всім нагадаю, що з усіма партнерами всі розмови про зброю починалися з “Ні”. Всі ці “Ні” Україна перетворила на “Так”, і нам є чим воювати і бити ворога, і наш солдат знає, що у нього є ця зброя. Тому дальність, деталі, роки, це все в динаміці буде розвиватися. Головне, що ми розблокували цю позицію і ми вже маємо всі типи зброї, які хотіли в своєму розпорядженні”, - зазначив міністр Кулеба.

Крім того, Дмитро Кулеба розповів коли в країні з’являться винищувачі F-16 та на яку ще зброю ми очікуємо найближчим часом.

 “Зараз партнери ухвалили всі принципові рішення. Наші пілоти проходять навчання. Щойно вони завершать навчання, а паралельно в Україні готується інфраструктура для цього, літаки будуть в Україні. Тобто, єдині перешкоди для того, щоб F-16 з’явилися в українському повітрі - це завершення тренування пілотів, підготовка інфраструктури. Оптимістичний сценарій, я думаю, десь перша половина наступного року”, - поділився Дмитро Кулеба.

Більше про зустріч Путіна та Орбана, чи є у України діалог з китайською стороною та повернення в Україну світових брендів, дивіться у сьогоднішньому ефірі “Сніданку з 1+1”.

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі