Головне на ранок 17 листопада: нові атаки росії та підтримка Великобританії

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Новини на ранок 17 листопада: наважливіші події в Україні та світі — у Сніданку з 1+1

Головні новини на ранок 17 листопада у новій рубриці "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

У "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube, у рамках нової рубрики "Головне на ранок" розповіли про основні події, якими живе Україна та світ на сьогодні. 

1. Сьогодні вночі росія атакувала Україну трьома групами шахедів. Звуки ППО було чути на Хмельниччині та на Дніпропетровщині. Чи є руйнування, інформації поки немає.

2. Напередодні увечері росіяни обстріляли Херсон. Відомо про 8 поранених і 1 загиблу - 75-річна жінка, що на момент атаки була у своїй квартирі. Наймолодша поранена - 15-річна дитина. ЇЇ та ще 5 містян доставили до лікарні.

3. Великобританія продовжить підтримувати Україну до перемоги і не залишить її віч-на-віч з росією. Про це заявив новий міністр закордонних справ Девід Кемерон. Це його перший закордонний візит після призначення і був він саме до України. 

4. Перевізники у Словаччині слідом за поляками заблокували кордон з Україною. Акція тривала одну годину на переході зі словацького боку. Таким чином вони висловили підтримку польським колегам, які вже кілька днів протестують проти лібералізації правил ЄС для українських перевізників. Протестувальники погрожують повністю перекрити пункт пропуску.

5. ЄС не збирається скасовувати Україні транспортний безвіз на вимогу поляків. Єврокомісія назвала такий крок юридично неможливим. Натомість можуть покарати Варшаву за блокування кордону з Україною.

Якою буде зима 2023-2024? Прогноз від військовослужбовця ЗСУ дивіться у "Сніданку з 1+1", що виходить з 6:30 до 9:30 у будні на "1+1 Україна" та YouTube:

Новини по темі