Головні новини тижня: 5 подій, які ви могли пропустити

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Головні новини тижня з 8 по 14 січня

Скандал на Євробаченні та відкликання законопроєкту про мобілізацію: основні події за тиждень 8-14 січня.

Поділитися:

Розповідаємо головні новини, які відбулися в Україні та світі за минулий тиждень в період з 8 по 14 січня. 

У Нідерландах розробили літаки на електроенергії

Авіаційний стартап розробив новий електролітак, який може вмістити до 90 пасажирів та має розширену дальність польоту — до 500 миль. Стартап розробив концепцію дизайну літака разом із Делфтським технологічним університетом у Нідерландах.

Скандал на Євробаченні: фінські виконавці вимагають заборонити участь Ізраїля

Понад 1400 фінських музичних діячів підписали петицію із закликом заборонити Ізраїлю брати участь у міжнародному пісенному конкурсі Євробачення через "воєнні злочини в Газі".

Законопроєкт про мобілізацію відкликано

Уряд відкликав резонансний законопроєкт про мобілізацію. Тим часом команда Міноборони вже підготувала нову редакцію документа. Там врахували пропозиції, погоджені з парламентським комітетом з питань національної безпеки та оборони. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров. Він заявив, що законопроєкт має врахувати потреби війська зокрема буде чіткий термін служби по мобілізації. Строковики теж отримують право повернутися додому, а звільнені з полону зможуть вибрати, чи залишатись у війську.

Росіяни волають про допомогу: вони замерзають

Жителі російських міст під Москвою так раділи торік блекаутам в Україні, що й  не помітили, як їхня енергетична інфраструктура вийшла з ладу. Один за одним вони публікують відео, як потерпають від сильних морозів. Крім того, через перебої з опаленням та прориви труб у Підмосков'ї масово затоплює квартири.

Уряд скасував мораторій на відключення послуг ЖКГ

В Україні скасували мораторій на відключення комунальних послуг. Крім цього, відновили стягнення боргів у судовому порядку, як це було до повномасштабної війни. Виняток — жителі територій, на яких ведуть бойові дії.

 

Новини по темі