Говоримо про кохання українською: поради Олександра Авраменка

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно освідчуватися в коханні українською
Freepik

Мовознавець Олександр Авраменко розказав як правильно говорити про свої почуття українською.

Поділитися:

Правильно сказати людині про свої почуття може бути складно як емоційно, так і лексично. Олександр Авраменко пояснив у "Сніданку з 1+1", що виходить щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, як правильно говорити про кохання українською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 українських слів від Олександра Авраменка, які зроблять ваше мовлення колоритнішим

Зізнаватися чи признаватися в коханні

У коханні ми ні зізнаємося, ні признаємося. Зізнаватися люди можуть лише на допиті чи в суді. Якщо ви хочете розказати про свої почуття коханій людині, то ви освідчуєтесь. Зверніть увагу, що у цьому слові обов'язково пишемо літеру "д". А от у співзвучному "освічений", що значить грамотний або освітлений, ні "д", ні "т" немає.

Дивіться "Сніданок з 1+1" щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі