Стало відомо, кого комарі вважають делікатесом

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Несподівані фактори, що збільшують ваші шанси бути покусаним.

Поділитися:

Ніхто не любить комарів, а комарі люблять багатьох. Варто тільки вибратись теплим літнім вечором у парк, засидітись на річці чи біля лісу, – як вони гуртом починають нам це доводити.

Та, виявляється, комарі ще й неабиякі гурмани. Науковці різних країн витратили час та нерви, щоби визначити – кого ж ці комахи вважають делікатесом та кусатимуть у першу чергу. До вашої уваги – 5 факторів, які гарантовано забезпечать вам можливість вдосталь почухатись.  

1. ГРУППА КРОВІ. Як переконують японські вчені, найбільше комарі люблять «щасливих» володарів I-ї групи крові.

2. ОСОБЛИВИЙ СТАН. Дослідження, проведене в Гамбії показало, що ці комахи просто обожнюють вагітних жінок. Причина проста – температура животика  майбутньої мами на 1 градус вища за температуру тіла. В результаті цього посилюється потовиділення, а комарі, як відомо, летять на запах поту.

Чому комарі кусають вагітних жінок?

3. АЛКОГОЛЬ. Почесне місце в гастрономічних уподобаннях комарів належить і любителям пива. Тому пам'ятайте – лише 1 пляшка пива може значно збільшити вашу «привабливість у їх очах».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини міст: Де незабутньо провести вихідні 24-25 червня

4. ЗАПАХ БРУДНОГО ТІЛА. Тут найбільше «допомагають» брудні ноги. Їх неповторний «аромат», ніби прянощі, кличе літаючих кровососів.

Голландський вчений Барт Кнолс перевірив це на власному досвіді:

75% комаринних укусів припадали на його брудні ноги, а коли чоловік вимив їх із милом, комахи почали «крутити носом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалах епідемії кору в Україні: як захистити себе і дітей

5. КОЛІР ОДЯГУ. На думку американських учених, темні кольори нашого вбрання набагато привабливіші для комарів, ніж світлі.

Відпочивайте у приємній компанії та пам’ятайте: балончик спрею проти комарів рятував не одне побачення!

Новини по темі