"Я не долар, щоб усім подобатися": Ірина Фаріон висловилася про своє поновлення на посаді у Львівській політехніці

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ірина Фаріон вперше висловилася про своє поновлення на посаді у Львівській політехніці - відео

Українська мовознавиця та колишня народна депутатка Ірина Фаріон ексклюзивно у "Сніданку з 1+1" висловилася про своє поновлення на посаді у Львівській політехніці після скандального звільнення.

Поділитися:

Напередодні стало відомо, що Фаріона офіційно поновили на посаді професора кафедри української мови в університеті Львівська політехніка. Про це вона повідомила у своєму Telegram-каналі 10 червня та опублікувала наказ ректора університету Юрія Бобала про її відновлення. У наказі ректора про поновлення Фаріон на посаді значиться, що їй виплатять майже 124 тисячі гривень компенсації за "вимушений прогул" з 24 листопада 2023 року до 29 травня 2024 року. Фаріон вперше прокоментувала своє поновлення на посаді у  "Сніданку з 1+1 та наголосила, що вважає своє повернення до Львівської політехніки "торжеством права".

"Я не боролася за поновлення на посаді. Для мене ця посада не є такою цінною, як може комусь здаватися. Я давно вийшла за межі всіх посад". Йшлося про інше, що не можна за політичним замовленням звільняти людину з посади, якщо це не подобається чинній владі, яку Ірина Фаріон послідовно, системно викриває та критикує. Тому моє повернення до Львівської політехніки це торжество права", - зазначила вона.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Фаріон опинилась у центрі скандалу після того, як у програмі журналістки Янини Соколової заявила, що деякі військові бригади Азов та 3-й ОМБр спілкуються російською мовою, і вона не може назвати таких бійців українцями. Після цих висловлювань омбудсмен Дмитро Лубинець звернувся до поліції, СБУ та Нацради з питань телебачення та радіомовлення за заявою Фаріон, а студенти Львівської політехніки - до правоохоронців та влаштували серію протестів. Проте, як заявила Фаріон, її "найменше цікавить позиція студентів".

"Мене найменше цікавить їхня позиція щодо мого відновлення. Нехай пишуть листи протесту суддям. Я не салат олів'є і не долар, щоб подобатися всім. Пес гавкає, а ми робимо свою справу", - додала вона.

Дізнайтеся більше цікавого у "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі