"Люди, які знаходяться на передовій повинні знати, що про них тут дбають", — Геннадій Вітер про допомогу ЗСУ та нову Музичну платформу України

Музична платформа України
22:20
Ексклюзив: Геннадій Вітер про допомогу ЗСУ та нову Музичну платформу України

Продюсер Геннадій Вітер розповів, чим вражатиме весняна Музична платформа України.

Поділитися:

До Дня Києва, 26 травня о 23:00, на телеканалі "1+1 Україна" покажуть концерт Музична платформа України. Топові українські виконавці зберуться на одній сцені, аби об'єднати українців та подарувати їм улюблені хіти. В ексклюзивному інтерв’ю сайту 1+1 продюсер заходу Геннадій Вітер розповів, чим вражатиме весняна Музична платформа, кого з артистів ми побачимо на сцені, та над якими ініціативами допомоги ЗСУ працює сьогодні.

Який головний меседж ви вкладали у створення нової Музичної платформи?

Весна – це час натхнення, любові та чуттєвих моментів. Любов один до одного, до своєї країни – тема цього концерту. Звісно, ми не лише займаємося ментальним здоров’ям нації. Ми збираємо кошти, щоб допомагати нашим Збройним силам України.

Музична платформа України

Що особисто від себе ви додали у цей концерт як продюсер? 

Те, що є найголовнішим в наш час – не зупинятися! Багато людей кажуть: не на часі, кому це потрібно. Я ж вважаю, що такі заходи дуже потрібні.

Ми дуже багато робимо на передовій для хлопців. Коли ми з ними спілкуємося, вони завжди просять надсилати дуже важливий меседж: наша країна попри перепони має майбутнє, і ми чітко знаємо, куди ми рухаємося. 

Не секрет, що створення масштабних проєктів в умовах війни дається непросто. Чи доводилося вам та вашій команді зіштовхуватися з труднощами під час роботи над Музичною платформою? Можливо, виступи переривала повітряна тривога?

Всі артисти хочуть потрапити на Музичну платформу, тому вони, зазвичай, готують прем’єри, і готові викладатися на максимум. Всі наші підрядники завжди знаходять змогу нам допомагати, а глядач підтримує тим, що купує квитки. Той концерт, що був у березні, зібрав аншлаг. Найскладніше, коли живеш поруч з підступним сусідом, – те, що ми ніколи не знаємо, що буде в ту або іншу хвилину. Дуже важливо прораховувати наступні дії на випадок повітряної тривоги. У тому приміщенні було бомбосховище, куди ми могли забрати глядачів та артистів за необхідності. На щастя, тоді не було сповіщень. Концерт пройшов на одному диханні. Військові після концерту кажуть: ми розуміємо, що все, що ми робили, робимо і будемо робити, не просто так.

Дуже приємно було бачити, як люди, які знаходяться тут в тилу, спілкуються з військовими. На очі навертаються сльози. Ти розумієш, що завдяки цьому концерту люди об’єднуються і немає цього розподілу передова-тил. Це єднання надихає продовжувати далі. 

Музична платформа України

Зал Музичної платформи був переповнений людьми, які прийшли насолодитися улюбленими виконавцями та піснями. Очевидно, що для українців музика – це ліки. А що допомагає вам у ці непрості часи?

Займатися роботою, яка потрібна людям. Дуже важливо робити те, що ти можеш. Кожним своїм кроком ми наближаємо нашу перемогу. Час змінився. Якщо раніше, ми казали, що на сцені у нас зірки, то зараз зірки — на передовій. Коли я роблю такі події, я розумію, для кого і для чого це.

Я щасливий, що справа, яку ми робимо невеличкою командою, дуже потрібна людям. На початку літа ми обов’язково знову поїдемо в наші гарячі точки та привеземо нашим хлопцям не тільки настрій від пісень, але й подарунки, які ми змогли наколядувати з нашими глядачами. 

Чим вражатиме цьогорічний концерт?

Глядачі побачать дуже велику кількість зірок: DOROFEEVA, MAX BARSKIH, MELOVIN, Оля Цибульска тощо. До того ж глядачі побачать низку дуетів, серед яких Нікіта Кісельов та SKYLERR, Оля Цибульська та DISCOMAN, Parfeniuk та Wellboy, TARABAROVA та BERESTOVYI, М'ЯТА та YAGODA, Анастасія Приходько та SUROV, СолоХа та Влад Булах.

Поєднання цих артистів вже був своєрідний виклик. Коли ми вийшли з ідеєю зробити у концерті щонайменше 10 дуетів, то дуже багато артистів саме під цю подію і записали свої тандеми. Глядачу буде незвично дивитися на таке поєднання. 

Музична платформа України

Музична платформа України

Як ви підходили до формування дуетів?

Не секрет, що зараз дуже мало музичних подій, де артисти можуть зустрітися на одному майданчику та продемонструвати свою творчість. Коли ми зробили таку пропозицію, дуже багато артистів сказали, що це цікавий для них виклик. Таким чином, ми не просто показуємо одного виконавця, а даємо змогу побачити якомога більше артистів. 

Музична платформа – це завжди церемонія вручення премій найзнаковішим хітам та виконавцям. А хто з артистів та/або чиї пісні стали найзнаковішими для вас останнім часом?

Це дуже складне питання, тому що саме з весняного концерту починається період, коли ми обираємо пісні, які будуть номіновані в грудні на найкращу пісню року. Я скажу так: критерії змінилися. Зірки, які були до початку великої війни топовими, сьогодні повинні доводити, що їхня творчість на часі, що вони чітко розуміють, що роблять. Дуже багато з’явилося молодих виконавців, які наступають на п’яти. І це чудово. Коли є конкуренція, тоді є й розвиток.

Зараз мені дуже подобаються пісні MELOVIN, DOROFEEVA, Маші Кондратенко, група “Столиця” тощо. Але найголовніше – найкращі пісні буде обирати глядач. Ми наприкінці року виставляємо голосування. Після кожної Музичної платформи ми також випускаємо наш випуск на ютубканалі, і глядач також там може голосувати.

Дорофєєва

Музична платформа України

Ви також займаєтеся благодійністю. У якому напрямку працюєте?

Під час зимового концерту ми зібрали кошти, розігравши прапор з підписом Головнокомандувача Залужного. Зібрані кошти передали військовому шпиталю на закупівлю необхідних медичних препаратів. Зараз у нас нова ініціатива – наші партнери адвокати ЗСУ, які допомагають військовим та родинам військових, які опинилися в скрутних становищах. Наприклад, якщо людина потрапила до полону, і це питання потрібно підняти; або людина загинула, тому рідним потрібна юридична допомога. Я вважаю, що цим на часі займатися зараз.

Люди, які знаходяться на передовій повинні знати, що про них тут дбають. Саме тому ця ініціатива для мене особлива. Юридичний захист цих людей – квиток надії, що все буде добре. 

Бліцопитування

Завершіть речення: 

►Музична платформа - це...ЖИТТЯ!
►Сьогодні мене найбільше надихають...ЛЮДИ НА ПЕРЕДОВІЙ.
►Пісня, яка рятує...ГІМН УКРАЇНИ.
►Для мене Україна це...ВСЕ: ПОДИХ, ЛЮБОВ, РОДИНА.
►За час повномасштабної війни я навчився...ПРОЩАТИ.
►Я бажаю Україні та нашому народові...МИРУ!

Дивіться концерт Музична платформа України 2024 26 травня о 23:00!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі