Ніжні курячі тефтелі з рисом та сиром: рецепт, який завжди виручає
Курячі тефтелі – страва, яку обожнюють і дорослі, і діти.
У Сніданку з 1+1 показали простий рецепт дуже ніжних курячих тефтельок з рисом і сиром моцарела – страва, яку діти їдять із задоволенням. А головне, що вони готуються на пару, тож виходять дієтичними, м’якими та надзвичайно соковитими.
Такі маленькі круглі тефтельки – чудова альтернатива звичайним котлетам. А трішки сиру всередині робить їх ще ніжнішими. Рецепт доступний кожному: продукти прості, технологія елементарна, а результат – гарантовано вдалий.
Курячі тефтелі з рисом та сиром: рецепт зі Сніданку з 1+1
Інгредієнти:
- курячий фарш — 300 г
- рис (відварений) — 150 г
- моцарела — 100 г
- морква — 1 шт.
- цибуля — 1 шт.
- яйце — 1 шт.
- дитячий кетчуп — 2 ст. л.
- вода — 100 мл
- спеції — за смаком (сіль, перець, трави)
Як приготувати:
1. Підготуйте основу. У мисці змішайте курячий фарш, дрібно натерту моркву, терту або подрібнену цибулю, рис та яйце. Додайте сіль, перець і будь-які улюблені трави. Фарш виходить м’яким, податливим і не прилипає до рук.
2. Додайте секретний інгредієнт. Моцарелу наріжте маленькими кубиками. Сформуйте кульку з фаршу, зробіть заглиблення всередині й покладіть шматочок сиру. Акуратно загорніть, щоб сир не визирав.
3. Сформуйте тефтельки. Зробіть 12–15 акуратних кульок та викладіть у форму для запікання. Або скористайтеся лайфхаком: зробіть у фользі отвори, поставте над каструлею з водою й готуйте на пару – вийде швидко та дієтично.
4. Приготуйте соус. У миску покладіть сметану, додайте сіль, перець і ложку-дві дитячого кетчупу. За потреби додайте трохи води, щоб соус був більш рідким.
5. Запікайте або готуйте на пару. Залийте тефтельки соусом і поставте в духовку на 30 хвилин при 220°. Якщо готуєте на пару – 20–25 хвилин буде достатньо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
