Людмила Барбір та Руслан Сенічкін у "Сніданку з 1+1" розібралися, як київським школярам оформити квиток на безкоштовний проїзд

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Замовлення електронного учнівського квитка у Києві: покрокова інструкція

Електронний учнівський квиток у Києві: як замовити та оформити.

Поділитися:

З 1 вересня учні столичних шкіл мають право на безплатний проїзд у громадському транспорті. Нагадаємо, що на період літніх канікул з 1 липня до 31 серпня пільги були скасовані. Як оформити спеціальний шкільний квиток, розбиралися Руслан Сенічкін та Людмила Барбір в  “Сніданок з 1+1”.

Дивіться «Сніданок з 1+1» щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн чи офлайн: розбираємося, як дистанційне навчання впливає на молодь

Як замовити електронний учнівський квиток: інструкція

1. Зареєструватися у системі "Київ Цифровий"

2. Знайти дані про свою дитину та приєднати її картку до свого облікового запису.

3. Додати/замінити фото дитини.

4. Сформувати замовлення електронного носія учнівського квитка і отримати рахунок на оплату.

5. Оплатити замовлення онлайн або через банківську установу

У Києві так послуга коштує 96 гривень, виготовлення триває до одного місяця. Готовий квиток передадуть до школи, а там вже учень зможе отримати його особисто. Щоб використати проїзний, потрібно валідувати його у транспорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поліпшити концентрацію уваги і пам'ять під час навчального року: поради МОЗ

Практика надання пільг школярам поширена по всій Україні та визначається місцевою владою. Так, у Львові існує квиток ЛеоКарт, за яким учні мають право на безплатний проїзд. У Вінниці діє знижка 75% для дітей та 50% для студентів. У Дніпрі безкоштовний проїзд поширюється лише на електротранспорт, а на поїздки в автобусах надається знижка 25%. Детальніше про систему пільг вашого міста читайте на сайтах місцевої влади.

“Сніданок з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі