Рецепт рулетиків із куркою та кунжутом від Руслана СенічкінаУ програмі «Сніданок з 1+1» популярний телеведучий та кулінар Руслан Сенічкін поділився рецептом смачних мафінів на основі білого шоколаду, які можна приготувати за декілька хвилин.

Мафіни — один із різновидів кексів, до складу яких обов’язково входять різноманітні фрукти такі як, чорниця, банан, апельсин, персик, суниця тощо. Також можуть додавати шоколад, корицю, горіхи чи кокосову стружку на власний смак.

Читайте також: Рецепт шоколадного батончика з горіхами та кокосом

МАФІНИ З ШОКОЛАДОМ: ІНГРЕДІЄНТИ

Цукор – 100 г.

Яйце –  2 шт.

Молоко – 50 мл.

Кеш'ю –  50 г.

Борошно – 6 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт шоколадного кексу з чорницею

Розпушувач – 1 ч. л.

Чай «Матча» – 0,5 ч. л.

Білий шоколад – 100 г.

Вершкове масло – 50 г.

МАФІНИ З ШОКОЛАДОМ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. В чашу для блендера вкинути вершкове масло та цукор. Перетерти до однорідної консистенції.

Масло обов’язково має бути кімнатної температури, - переконує кулінар.

  1. На водяній бані розтопити білий шоколад, налити туди трохи молока та потримати на вогні кілька хвилин до готовності.

Шоколад має танути не суцільною плиткою, а маленькими шматочками, - каже Руслан Сенічкін.

  1. Залити розтоплений шоколад у блендер з масляною сумішшю. Не зупиняючи блендер, розбити у масу два яйця.
  2. Просіяти туди ж борошно, додати розпушувач та чай «Матча». Вкинути також горіхи та збити усе до однорідної консистенції.
  3. Наповнити форми тістом на половину та поставити в духовку при температурі 170 градусів на 20-30 хвилин.

Пам’ятайте, під час запікання тісто має піднятися, тому багато його класти не потрібно, - зазначає телеведучий.

Готові мафіни можна посипати цукровою пудрою та прикрасити м’ятою.

Нагадаємо, нещодавно Руслан Сенічкін поділився рецептом вишуканого шоколадного суфле.