Рецепт від Руслана Сенічкіна: Шоколадне суфле

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Простий рецепт ніжного шоколадного суфле від ведучого 1+1.

Поділитися:

Рецепт італійського омлету з грибами від Руслана СенічкінаБагато домашніх кулінарів не ризикують готувати суфле вдома, оскільки думають, що це дуже важко. Проте у програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін переконав, що приготувати вишуканий шоколадний десерт за лічені хвилини можна дуже легко.  

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця – 5 шт

Вершки – 60 мл

Цукрова пудра – 60 г

Чорний шоколад – 200 г

Вершкове масло – 20 г.

Читайте також, Що таке спред і як вибрати якісне вершкове масло (відео).

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Поставити шоколад на водяну баню.

Пам’ятайте, що якість чорного шоколаду залежить від вмісту какао. Його має бути не менше 80%, - говорить Руслан Сенічкін.

  1. Усі яйця  розділити на жовтки та білки.
  2. Жовтки збити за допомогою блендера.

Збивати потрібно доти, доки суміш на набуде приємного жовто-білого кольору, - зазначає телеведучий.

  1. До розтопленого шоколаду додати вершки, постійно помішуючи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг шоколадних виробів від Олексія Душки.

  1. Збиті жовтки так само вилити до шоколаду, ретельно помішуючи.

Суміш з шоколаду, вершків та яєць не потрібно доводити до високої температури, - каже Руслан Сенічкін.

  1. Шоколад зняти з бані. Збити білки блендером.

      Щоб білки добре збивалися, вони обов’язково мають бути холодні. А ще можна додати до них дрібку солі, - запевняє телекулінар.

  1. Шоколадну суміш додати до збитих білків. Ретельно усе перемішати.
  2. Готову масу вилити у формочки і запікати в духовці 10-15 хв. при температурі 200 градусів.

Суфле обов’язково потрібно подавати гарячим, інакше воно опуститься. Зверху можна прикрасити кулькою морозива.

Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін поділився рецептом смачного шоколадного пирога.

Новини по темі