Рецепт від Руслана Сенічкіна: Шоколадне суфле
Простий рецепт ніжного шоколадного суфле від ведучого 1+1.
Рецепт італійського омлету з грибами від Руслана СенічкінаБагато домашніх кулінарів не ризикують готувати суфле вдома, оскільки думають, що це дуже важко. Проте у програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін переконав, що приготувати вишуканий шоколадний десерт за лічені хвилини можна дуже легко.
ІНГРЕДІЄНТИ
Яйця – 5 шт
Вершки – 60 мл
Цукрова пудра – 60 г
Чорний шоколад – 200 г
Вершкове масло – 20 г.
Читайте також, Що таке спред і як вибрати якісне вершкове масло (відео).
ПРИГОТУВАННЯ
- Поставити шоколад на водяну баню.
Пам’ятайте, що якість чорного шоколаду залежить від вмісту какао. Його має бути не менше 80%, - говорить Руслан Сенічкін.
- Усі яйця розділити на жовтки та білки.
- Жовтки збити за допомогою блендера.
Збивати потрібно доти, доки суміш на набуде приємного жовто-білого кольору, - зазначає телеведучий.
- До розтопленого шоколаду додати вершки, постійно помішуючи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг шоколадних виробів від Олексія Душки.
- Збиті жовтки так само вилити до шоколаду, ретельно помішуючи.
Суміш з шоколаду, вершків та яєць не потрібно доводити до високої температури, - каже Руслан Сенічкін.
- Шоколад зняти з бані. Збити білки блендером.
Щоб білки добре збивалися, вони обов’язково мають бути холодні. А ще можна додати до них дрібку солі, - запевняє телекулінар.
- Шоколадну суміш додати до збитих білків. Ретельно усе перемішати.
- Готову масу вилити у формочки і запікати в духовці 10-15 хв. при температурі 200 градусів.
Суфле обов’язково потрібно подавати гарячим, інакше воно опуститься. Зверху можна прикрасити кулькою морозива.
Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін поділився рецептом смачного шоколадного пирога.