5 простих рецептів печива для святкового настроюУ програмі «Сніданок з 1+1» популярний телеведучий Руслан Сенічкін поділився оригінальним рецептом батончика з шоколадом та горіхами.

Батончики – прекрасний варіант для тих, хто хоче швидко та поживно перекусити. Зазвичай їх роблять з какао, цукром, різноманітними горіхами, фруктами, інколи додають карамель. Найбільше полюбляють такі солодощі саме американці.

До вашої уваги рецепт корисних шоколадних батончиків з горіхами та курагою, які швидко втамують голод, нададуть організму силу та енергію.

Читайте також: Рецепт від Руслана Сенічкіна: Шоколадне суфле.

ШОКОЛАДНІ БАТОНЧИКИ: ІНГРЕДІЄНТИ

Мед - 3 ст. л.

Курага - 75 г

Фундук - 50 г

Кеш'ю - 50 г

Вівсяні пластівці - 100 г

Кокосова стружка - 75 г

Волоський горіх - 100 г

Ванільний цукор - 1 ч. л.

ШОКОЛАДНІ БАТОНЧИКИ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. В окрему чашу для блендера викласти усі горіхи. Туди додати трохи вівсяних пластівців, кокосову стружку, ваніль. Усе ретельно перемолоти.
  2. Після цього у змелену суміш потрібно додати курагу та мед. Перемолоти в блендері до однорідної консистенції. 

Замість кураги можна узяти будь-які цукати, чорнослив або родзинки, - каже телекулінар.

  1. На деко вистелити пергамент і змастити олією.
  2. Горіхову суміш викласти на пергамент. Зверху накрити ще одним пергаментом і розрівняти усе качалкою.
  3. Суміш разом із деком помістити в морозильну камеру на півгодини.
  4. Дістати горіхову масу і нарізати ножем на невеликі шматочки.

Нарізати горіхову суміш потрібно квадратиками, - підкреслює Руслан Сенічкін.

  1. Чорний шоколад розтопити на водяній бані.
  2. На деко з пергаментом зверху покласти решітку.
  3. Нарізані шматки батончиків викласти на решітку і полити шоколадом.
  4. Поставити деко в холодильник на 10 хв.

Готові батончики можна подавати до чаю чи кави.

Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін розповів простий рецепт смачного шоколадного пирога.