"Ми чітко розуміли, що буде війна. Велика війна", — Наталія Нагорна про роль журналістів на війні

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Кореспондентка ТСН Наталія Нагорна про репортажі під обстрілами, втрати і перемоги на війні

Наталія Нагорна розповіла про роль журналістів на війні, репортажі під обстрілами, втрати і перемоги.

Поділитися:

Сьогодні, 16 грудня, в день військового журналіста, до студії "Сніданку з 1+1" завітала кореспондентка ТСН Наталя Нагорна, яка понад 20 років працює у журналістиці і на власні очі бачила перші дні окупації Криму. Наталія Нагорна стала героїнею документального проєкту американського режисера Євгена Афінеєвського "Свобода у вогні: Боротьба України за свободу", який був презентований на Венеційському фестивалі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас завдання в цій війні нарешті народитися», – кореспондентка ТСН Наталія Нагорна про те, як готувалася до війни та що потрібно для перемоги (ексклюзивне інтерв’ю)

"Ми презентували «Свободу у вогні» в Канаді, США, Італії. В першу чергу ми показували стрічку тим людям, які приймають рішення по санкціям і зброї. Це були сенатори і різні світові міністри оборони. Я побачила, що ці люди розуміють, що в нас відбувається", – зазначає Наталія Нагорна.

Наталія Нагорна розповіла про роль журналістів на війні та створення унікального відеоархіву для майбутніх поколінь.

"Я дуже хотіла 20 лютого потрапити на Майдан. Я знала, що я там побачу дуже багато людей, з якими ми зможемо домовитись, що ми робимо, якщо почнеться (війна - прим.).  Ми чітко розуміли, що буде війна. Велика війна. Але коли ти про це комусь говорив, на тебе дивились, як на божевільного". 

Наталія Нагорна розказала, що допомагає їй триматись емоційно. Як зізналась журналістка, допомогла в цьому психолог словами:"Ви бачите, як робиться перемога": 

"Ціну розуміє дуже багато людей, а безпосередньо бачити, як ця перемога робиться, можуть далеко не всі. Навіть військові не завжди мають змогу бачити, а журналісти — можуть".

Дивіться повну розмову з Наталією Нагорною у "Сніданку з 1+1":

 

Новини по темі