Як приготувати неймовірно смачний пиріг на День Незалежності: рецепт від постійної глядачки Сніданку з 1+1
Постійна глядачка Сніданку з 1+1 з Харкова поділилася родинним рецептом пирога
У Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна, продовжують ділитися рецептами в межах ініціативи Пиріг Незалежності. Цього разу до студії завітала постійна глядачка Юлія Гусєва з Харкова. Кухня – її особистий рай, де вона постійно експериментує. Особливе місце в серці займають родинні кулінарні нотатки.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 500 г
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі – 10 г
- Вершкове масло – 30 г
- Цукор – 50 г
- Дрібка солі
Начинка:
Начинка може бути різна – солодка чи солона. У нашому випадку це карамелізовані яблука. А ще Юлія радить експериментувати з начинками – у кожну ковбаску додати різну начинку.
Спосіб приготування:
- Беремо склянку кефіру, додаємо дріжджі, потім частинку борошна й цукру – робимо опару. Залишаємо хвилин на 5-10, щоб дріжджі запрацювали.
- Далі в опару додаємо яйце, дрібку солі, розтоплене вершкове масло (але не гаряче), цукор і борошно, які залишилися і додаємо до загальної маси. Замішуємо мʼяке тісто. Воно може трішки липнути до рук, але це нормально.
- Поверхню посипаємо борошном і викладаємо тісто. Розминаємо трішки та ділимо на 3 частини.
- Формуємо з однієї частини ковбаску і розкочуємо її. На тісто викладаємо начинку і «закриваємо» ковбаску. Так робимо з усіма трьома частинами.
- Деко змащуємо олією. На нього викладаємо паралельно три ковбаски і починаємо з них плести косичку.
- Змащуємо пиріг жовтком і ставимо у розігріту духовку на 180 градусів на 35 хвилин.
Раніше ми розповідали про нову гастрономічна традицію, яка перетворюється на флешмоб. Українці готують Пироги Незалежності та діляться результатами у соцмережах — долучайтеся й ви!
Нагадаємо, Сніданок з 1+1 на 1+1 Україна разом з 1+1 media є партнерами проєкту і активно забезпечують всебічне висвітлення ініціативи та комунікацію з аудиторією. Ця громадська ініціатива має на меті відтворити або створити гастрономічну традицію для кожної української родини готувати пиріг на День Незалежності.