Як приготувати неймовірно смачний пиріг на День Незалежності: рецепт від постійної глядачки Сніданку з 1+1

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Неймовірно смачний пиріг — рецепт від постійної глядачки Сніданку з 1+1
Freepik

Постійна глядачка Сніданку з 1+1 з Харкова поділилася родинним рецептом пирога

Поділитися:

У Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна, продовжують ділитися рецептами в межах ініціативи Пиріг Незалежності. Цього разу до студії завітала постійна глядачка Юлія Гусєва з Харкова. Кухня – її особистий рай, де вона постійно експериментує. Особливе місце в серці займають родинні кулінарні нотатки.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі – 10 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Цукор – 50 г
  • Дрібка солі 

Рецепт

Начинка:

Начинка може бути різна – солодка чи солона. У нашому випадку це карамелізовані яблука. А ще Юлія радить експериментувати з начинками – у кожну ковбаску додати різну начинку.

Спосіб приготування:

  1. Беремо склянку кефіру, додаємо дріжджі, потім частинку борошна й цукру – робимо опару. Залишаємо хвилин на 5-10, щоб дріжджі запрацювали.
  2. Далі в опару додаємо яйце, дрібку солі, розтоплене вершкове масло (але не гаряче), цукор і борошно, які залишилися і додаємо до загальної маси. Замішуємо мʼяке тісто. Воно може трішки липнути до рук, але це нормально. 
  3. Поверхню посипаємо борошном і викладаємо тісто. Розминаємо трішки та ділимо на 3 частини.
  4. Формуємо з однієї частини ковбаску і розкочуємо її. На тісто викладаємо начинку і «закриваємо» ковбаску. Так робимо з усіма трьома частинами.
  5. Деко змащуємо олією. На нього викладаємо паралельно три ковбаски і починаємо з них плести косичку.
  6. Змащуємо пиріг жовтком і ставимо у розігріту духовку на 180 градусів на 35 хвилин.

Раніше ми розповідали про нову гастрономічна традицію, яка перетворюється на флешмоб. Українці готують Пироги Незалежності та діляться результатами у соцмережах — долучайтеся й ви!

Нагадаємо, Сніданок з 1+1 на 1+1 Україна разом з 1+1 media є партнерами проєкту і активно забезпечують всебічне висвітлення ініціативи та комунікацію з аудиторією. Ця громадська ініціатива має на меті відтворити або створити гастрономічну традицію для кожної української родини готувати пиріг на День Незалежності.

Новини по темі