Неля Шовкопляс розповіла, як дізналася про війну, про свої емоції протягом місяця та чому вишиває ікону

Сніданок з 1+1
06:30
Неля Шовкопляс вишиває ікону бісером та розповідає про свої переживання

Ведуча 1+1 Неля Шовкопляс зізналася, що їй страшно, і розповіла, що її може заспокоїти під час війни.

Поділитися:

Ведуча "Сніданку з 1+1" Неля Шовкопляс через місяць після початку війни зізналася, що їй страшно від усього, що відбувається навколо. І зовсім небагато речей можуть її заспокоїти, зокрема – вишивання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча 1+1 Неля Шовкопляс пройшла екстрений курс парамедиків аби бути корисною під час війни Росії проти України

Неля пише, що вишиває бісером ікону ночами, і цей процес трохи заспокоює її думки. Адже останнім часом ведуча страждає від нападів панічних атак:

"Уві сні в мене починаються панічні атаки. Останні два дні прокидаюся від якогось нереального страху, не розумію де я, глибоко дихаю, а потім лягаю знову", – пише Неля Шовкопляс.

Ведуча "Сніданку з 1+1" разом із сім'єю виїхала з Києва у перший день війни, ввечері 24 лютого. Про початок війни і про те, що краще поїхати, вона дізналася о 5:40 ранку. Після цього долучилася до ефіру на 1+1, організувала виїзд сім'ї і поїхала зі столиці... Наразі Неля Шовкопляс перебуває на Львівщині, де займається волонтерством, але зізнається, що до кінця не може усвідомити, що в країні війна, і життя вже ніколи не стане таким, як було до 24 лютого. Про свій стан вона пише:

"Завмерла. Повна апатія. Іноді навіть розмовляти не хочеться. Просто спостерігаю за собою та іншими. Заспокоююсь повністю тільки коли плетемо сітки військовим біля церкви або коли вишиваю бісером. Це єдине, що мене відключає від постійного відчуття тотального нерозуміння що і як далі, періодичного почуття провини і якогось самознецінення".

Неля Шовкопляс розповідає, що зізналася собі у тому, що боїться: війни, повертатися до Києва, за майбутнє, своє і своїх дітей. І поки вона не знайшла відповіді на запитання, як жити далі, але вчиться безумовно вірити.

Дивіться, як Неля Шовкопляс розповідає про волонтерську допомогу українцям:

Новини по темі