Неля Шовкопляс: «Лише зараз я дозволяю собі бути собою»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Сьогодні ведуча Сніданку з 1+1 святкує день народження.

Поділитися:

Сьогодні, 26 січня, своє день народження святкує ведуча Сніданку з 1+1 Неля Шовкопляс. У студії ранкового шоу її привітали піснею та квітами.

 

Принагідно пригадуємо розмову з Нелею, яка відбулася одразу після її появи у популярному шоу.

Коридором, що веде до студії Сніданку з 1+1, бігають трирічні Матвій і Тимофій. Тут із ними граються працівники ранкового шоу, не приховуючи свого захвату від цих двійнят. За мить з’являється і їхня мама – нова ведуча Сніданку Неля Шовкопляс. Вона поспіхом збирає дітей, згортає їхні речі – і вже за декілька хвилин готова до інтерв’ю.

Під час бесіди Нелі вдавалося і ділитися пережитим, і приділяти увагу своїм невгамовним синам. У такому ритмі віднедавна пульсує її життя: потрібно встигати все – працювати, виховувати дітей і самовдосконалюватись.

ПРО ШЛЯХ ДО МРІЇ

Спершу я хотіла здобути освіту режисера масових свят. Однак мама, працівник банківської сфери, порекомендувала мені придивитися до популярної тоді професії маркетолога. Тож я закінчила Харківський національний економічний університет за спеціальністю «маркетолог-економіст».

Працювала тривалий час торговельним представником в одній із косметичних компаній, але завжди тяжіла до творчої роботи. Згодом у мене викристалізувалася мрія стати ведучою Сніданку з 1+1. Та й не дивно, адже я декілька років була глядачам цього ранкового шоу, часто уявляла себе в ролі його ведучої. Навіть загадала таке бажання, написавши його на аркуші. Але я і подумати не могла, що дуже скоро мені випаде такий шанс – стати частиною цього проекту.

Тож побачивши рекламу Вищої школи Media&Production, захотіла в ній навчатися. Проте чоловік сказав мені: «А хто ж сидітиме з дітьми?». Тоді своє бажання я так і не реалізувала.

Минув час, і обставини склалися так, що всього за чотири дні ми переїхали з Полтави до Києва. Чоловікові запропонували роботу в столиці, а я почала навчитися у медіа-школі на курсі «Ведуча розважальних програм», куратором якого є директор департаменту ранкового мовлення каналу 1+1 Юлія Жмакіна. Саме вона запросила мене, свою студентку, на проби нової ведучої Сніданку – і я їх успішно пройшла (усміхається).

ПРО СІМ’Ю VS КАР’ЄРУ

Тепер чоловік мене підтримує. Так цікаво: того дня, коли в ЗМІ розлетілася новина про нову ведучу Сніданку, йому прийшли повідомлення навіть від тих людей, із якими він давно не спілкувався. «Із поважного чоловіка, працівника ІТ-сфери, годувальника сім’ї я перетворився на чоловіка зірки», – жартує він.

Я вдячна чоловікові, що він дивиться кожен випуск Сніданку з моєю участю, а ввечері ділиться враженнями та дає поради.

Тепер найскладніше для мене – поєднати сім’ю, роботу та мої захоплення. Поки я обходжуся без няні, а доглядати за дітьми нам допомагають рідні. Але через деякий час Матвій і Тимофій підуть до садочку, також хочу віддати їх на різні секції. Ось тоді, думаю, мені стане простіше і з’явиться більше часу на себе.

ПРО УЛЮБЛЕНУ СПРАВУ

Робота в Сніданку з 1+1 мене приваблює самим процесом та активним ритмом життя. Я дуже готувалася до свого першого ефіру і, звісно, хвилювалася. Однак не обійшлося без пригод: Єгор Гордєєв спізнився на ефір – і все пішло не за планом. Та коли сіла в кадр, хвилювання зникло і я зловила неймовірне задоволення. Здавалося, ніби сиділа в тому кріслі все життя.

Я хочу не втратити природність у кадрі. Хочу бути такою, якою є насправді. Хочеться на власному прикладі показувати, що треба жити тут і тепер, радіти і не зраджувати собі.

ПРО МАЙБУТНЄ

Я люблю співати. Певно, взяла це від батька, який також гарно співав, грав на гітарі. Що цікаво, мама закохалася в нього саме тоді, коли він виступав на сцені. Я не маю амбіцій стати артисткою, але хочу навчатися співати професійно – передусім для себе.

Серед спраглих бажань – зайнятися танцями, йогою та продовжити вивчення англійської. Також залюбки знову почала би бігати. А ще дуже хочеться вирушити в подорож! Просто наразі мені потрібно трохи більше часу на себе.

ПРО ЗМІНИ В ЖИТТІ

Перебуваючи в декреті, я чомусь перестала робити те, чого хочу насправді. Зараз надолужую втрачене. Тепер дозволяю собі більше, наприклад, купую гарні речі, повертаюся до активного, насиченого життя. Раніше я за день встигала і попрацювати, і побувати в кількох цікавих місцях. Люблю відвідувати культурні події, отримую від них колосальне задоволення.

Потрібно не боятися щось втрачати і не відмовляти собі в бажаннях. Нікому не потрібна зла мама, незадоволена дружина. А насправді так і відбувається, коли ми відмовляємо собі в тому, що нам подобається та приносить задоволення. Тоді людина чахне.

Лише зараз, у 30 років, я дозволяю собі бути собою. Борюся зі своїми комплексами. Колись намагалася себе переробити, але згодом усвідомила, що не варто підганяти себе під якісь стандарти. Мова не про те, що варто заплющувати очі на якісь свої недоліки. Але одна справа працювати над собою, зовсім інша – кроїти себе.

Я активна, люблю спонтанні рішення. Упродовж трьох років намагалася себе змінити, але зараз мене знову підхопила стрімка течія життя – і я щаслива.

Новини по темі