Обмеження руху мостами Києва під час повітряної тривоги: чи можна скасувати заборону

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У "Сніданку з 1+1" розбіралися, чи можна скасувати заборону на обмеження руху мостами Києва під час повітряної тривоги.

Поділитися:

У столиці діє заборони на рух громадського транспорту, а також на рух деякими мостами під час повітряної тривоги. Через це чимало киян залишаються без змоги бодай пішки потрапити на інший берег Дніпра. Ситуація погіршується у разі затяжних тривог у вечірній час, коли чимало місцевих просто не встигають доїхати додому. Чи можливо скасувати цю заборону? Розібрався кореспондент "Сніданку з 1+1" Олександр Ковальов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові обстріли енергетичної інфраструктури: яка ситуація зі світлом в Україні

Які мости в Києві закривають на тривогу

Таке обмеження діє на Південному та Дарницькому мостах. Південний перекривають повністю, а от Дарницький обмежують лише у сторону правого берега. Закриті мости можливо об'їхати через інші, однак без власної автівки зробити це дуже непросто. Наземний громадський транспорт в Києві під час повітряної тривоги не працює взагалі.

Чи можна скасувати заборону на обмеження руху під час повітряної тривоги

Нещодавно на сайті КМДА з'явилася петиція, автор якої просить відкрити пішохідні переходи на усіх Київських мостах під час повітряної тривоги. Автор пише:

"Люди мають право самі обирати, чи чекати відбою, чи, усвідомивши ризики, взявши відповідальність на себе, перетнути міст".

Дана петиція станом на 27 березня набрала трохи понад 500 голосів, для розгляду КМДА необхідно 6 000, для збору є ще близько 50 днів. Петиція доволі нова, проте вже стала дуже популярною в соцмережах. Кореспондент поцікавився у експертів, чи можливе виконання такого прохання. Відповідь була заперечною, адже це задля безпеки самих пішоходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дотримуватись норм Міжнародного Гуманітарного Права, коли ворог вчиняє інакше

Зазначимо, кожне місто вирішує в індивідуальному порядку відкривати мости чи закривати їх, для кого вони працюють, а для кого — ні. Наприклад, у Дніпрі такої заборони немає. Нагадаємо, подібна петиція наприкінці минулого року вже з'являлася, але тоді петиція не набрала необхідної кількості підписів для того, аби її розглянули. 

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі