Олімпійська призерка Еліна Світоліна про бронзову нагороду у Токіо, моральний тиск на спортсменів та підтримку рідних і коханого

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Еліна Світоліна розповіла про бронзу на Олімпіаді, психологічний тиск на спортсменів, підтримку рідних та плани на майбутнє
Instagram/elisvitolina

Бронзова призерка Токіо-2020, тенісистка Еліна Світоліна завітала до студії «Сніданку з 1+1» та розповіла про Олімпіаду і про плани на майбутнє.

Поділитися:

Еліна Світоліна – найбільш титулована тенісистка за всю історію незалежної України. Вона 1-ша ракетка України, 6-та ракетка у світовому рейтингу тенісисток та бронзова призерка Олімпіади-2020. Її бронзова нагорода – перша українська олімпійська медаль у тенісі.

Еліна світоліна ОлімпіадаФОТО: Instagram/elisvitolina

А ще Еліна Світоліна – національна рекордсменка за кількістю виграних турнірів як серед жінок, так і серед чоловіків у тенісі. Про свої перемоги та плани на майбутнє вона розповіла у шоу «Сніданок з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзив «Сніданку з 1+1»: до студії завітає Еліна Світоліна після повернення з Олімпіади

Еліна Світоліна зізналася, що бронзова нагорода в Токіо далася їй нелегко. На своїй сторінці в Instagram вона написала:

Важко передати ці емоції! Україно, для тебе.

А ведучим «Сніданку» розповіла деталі своєї олімпійської історії:

В Японії специфічний клімат, там дуже спекотне і вологе повітря, тож грати було непросто суто фізично. До того ж, олімпійський графік щільний, і грати доводилося мало не щодня. Тому всі проведені матчі для мене – це перемога. Пройти через все це та виграти медаль – це неймовірні відчуття.

Тенісистка розповідає, що їй було доволі важко сконцентруватися перед олімпіадою, оскільки сезон для неї в цілому був не дуже вдалим. Але коли вона виграла олімпійську нагороду, все це залишилося позаду.

На запитання ведучих, чи готова вона боротися за «золото» на наступній олімпіаді в Парижі, Еліна Світоліна сказала:

Ментально я готова до Парижа. Але поки що є ще дуже багато турнірів попереду, тож побачимо, як все складеться. Та мотивація дуже велика.

У студії «Сніданку з 1+1» торкнулися теми психологічного стану спортсменів на олімпіаді. Еліна Світоліна зізналася, що дійсно зараз, в епоху соцмереж, спортсменам морально дуже важко, кожен програш викликає хвилю хейту. Але тенісистка впевнена, що це частина роботи сучасних спортсменів, вони повинні вміти справлятися з психологічним тиском.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада 2020: Еліна Світоліна здобула першу олімпійську медаль в історії українського тенісу

Проте сама Еліна запевняє, що отримує від вболівальників та, особливо, своїх рідних лише підтримку. Вона говорить:

Батьки завжди підтримують мене. В Японії був непростий для нас часовий пояс, але вони дивилися абсолютно всі матчі за моєю участю. І завжди так роблять. Це неймовірна підтримка, яку вони мені дають.

Підтримує Еліну і її чоловік, французький тенісист Гаель Монфіс. Вони побралися зовсім нещодавно, 16 липня, у Швейцарії. Еліна Світоліна говорить, що дуже рада тому, що її обранець – теж тенісист високого рівня. Адже він її чудово розуміє і підтримує у важкі моменти. Гаель Монфіс вже приїжджав до Києва та Одеси, з якої родом Еліна. Йому дуже сподобалися ці міста та борщ від бабусі нашої тенісистки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еліна Світоліна вийшла заміж: наречена у брюках, наречений у фіолетовому (перші весільні фото)

Бажаємо Еліні Світоліній ще безліч перемог та нагород. Та продовжуємо вболівати за наших спортсменів у Токіо на Олімпіаді-2020, яка буде тривати до 8 серпня.

Дивіться відео візиту Еліни Світоліної до студії «Сніданку з 1+1»:

Новини по темі