Тренд цього літа: рецепт ніжного чізкейка зі свіжою полуницею від Валентини Хамайко

Рецепт літнього чізкейка з брауні та свіжою полуницею від Валентини Хамайко
Поділитися:

Чізкейк давно став класикою серед десертів, а поєднання його із брауні та полуницею стало справжнім літнім фаворитом усіх. Він по особливому насичений, смачний і з ноткою свіжості.

Що може бути смачнішим за полуницю в літній сезон? Класичний чізкейк з сирною начинкою і хрустким коржем уже давно завоював серця ласунів у всьому світі. Однак цей рецепт – поєднання чізкейка з брауні та свіжою полуницею – виходить за межі простого смаколику. 

Чізкейк з полуницею

По-перше, це ідеальний десерт для літа: полуниця дарує свіжість, а легка кислинка лимону в начинці освіжає. По-друге, страва не надто солодка, тому сподобається навіть тим, хто уникає занадто «важких» тортів.

Один з плюсів цього чізкейку — його можна легко адаптувати під власний смак. Хтось додасть до начинки цедру апельсина, хтось — м’яту замість базиліку. А сезонні ягоди дозволять експериментувати майже цілий рік.

Інгредієнти:

Для брауні:

  • Чорний шоколад – 90 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Мигдалеве борошно - 1 ст. л.
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • Домашній сир (сухий) – 1 кг
  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Паличка ванілі
  • Сік ½ лимона
  • Цедра ½ лимона (за бажанням)
  • Зелений базилік – 2 гілочки

Для оздоблення:

  • Полуниця – 0.5 кг
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Желе для торта – 1 пачка

Приготування:

  1. Змішуємо шоколад, масло і цукор та розтоплюємо на водяній бані. В теплу суміш додаємо дрібку солі, обидва види борошна, розбовтане яйце. Все ретельно перемішуємо, але не збиваємо.
  2. Викладаємо тісто в круглу форму, застелену пергаментом,  і випікаємо основу брауні при 170-180° близько 10 хв.
  3. Для сирної начинки у великому блендері збиваємо до однорідної маси яйця, цукор і листя зеленого базиліку. В яєчну суміш додаємо зерна ванілі та сік лимона (а також цедру, якщо ви її використовуєте).
  4. Викладаємо сир і збиваємо дуже ретельно, щоб не лишилося жодної зернинки сиру.
  5. Сирну масу виливаємо на основу брауні. Кілька разів струшуємо форму, вдаряючи її об поверхню столу – так ми вибиваємо пухирці повітря. Це забезпечить рівну поверхню десерту.
  6. Випікаємо 45-50 хв при 170°. Готовий сирник гарячим ледь тремтітиме всередині, а коли охолоне, стане щільнішим. Даємо йому охолонути за кімнатної температури.
  7. Прикрашаємо готовий виріб нарізаною полуницею. Покриваємо ягоди спеціальним желе для торта. Готую його за інструкцією на упаковці.

Чізкейк з полуницею

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успенський піст 2025: меню на кожен день, що можна їсти, рецепти пісних страв

Новини по темі