Які харчові звички допоможуть вам схуднути - пояснює дієтолог

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Підготовка до літнього сезону: як безпечно схуднути та підтримати здоров'я - розібрались у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Залишилося всього лише два тижні до початку літнього сезону, а багато з нас починають задумуватися про те, як швидко та безпечно схуднути, щоб увійти у новий період у своїй найкращій формі. Звісно, наша зовнішність важлива, але не менш важливою є й наше загальне здоров'я. Для відповіді на ці питання лікар дієтолог-ендокринолог Наталія Самойленко розглянула оптимальні стратегії підготовки до літа у "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

"Два тижні до літа — це не просто час для схуднення, але й час для формування нових корисних звичок. Сезонні овочі, фрукти та ягоди роблять цей період ідеальним для впровадження здорових харчових звичок".

Зменшення 5-7% від стартової ваги

Перш за все, важливо пам'ятати про безпеку. За два тижні до літа, багато хто починає панікувати і намагається якомога швидше скинути зайві кілограми. Проте, різке схуднення може бути небезпечним для здоров'я. Найбільш безпечним буде втрата 5-7% від вашої стартової ваги. Це можна досягти через збалансований раціон та фізичні вправи.

Здорове харчування: секрети раціону

Для здорового харчування, варто звернути увагу на продукти, які варто обмежити. Серед них цукерки, шоколад, доданий цукор, додана сіль та алкоголь. Вони можуть бути відчутними ударом по вашому здоров'ю та фігурі. Експертка рекомендує розподілити його на п'ять прийомів їжі на день, з врахуванням пропорцій: 25% білка, 25% вуглеводів та 50% клітковини. 

схуднення

"Пам'ятайте: пропорції грають ключову роль. Важливо не лише те, що ми їмо, але й у яких кількостях", - підкреслює лікарка.

Харчові звички: ключ до успіху

На шляху до ідеальної фігури та здоров'я, важливо встановити правильні харчові звички. Замініть шкідливі продукти на корисні, зменшуйте кількість солі та доданого цукру, приберіть алкоголь.

"Найбільш простий спосіб - це зважувати те, що ви з'їдаєте. На сніданок має бути 300-350 г, обід - 450-500, і вечеря знов 300-350, це без додаткової кави з молоком. Бажано каву вживати взагалі без молока".

Ці прості зміни допоможуть вам не тільки покращити самопочуття та зовнішній вигляд, але й стануть початком нового, здорового способу життя. Хоч, до літнього сезону залишилося небагато часу, але цього вистачить, щоб змінити свої харчові звички на краще. Пам'ятайте, здорове харчування – це не тільки шлях до красивої фігури, але й до здоров'я та довголіття. Не поспішайте, слідуйте порадам експертів, і результати не заставлять себе чекати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі