«Плюсуй українську»: Як правильно ставити наголос, та як узгоджувати числівники з іменниками

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Урок української мови: Як правильно ставити наголос, та як узгоджувати числівники з іменниками - 1+1

У другому випуску проєкту професійна тренерка та актриса Юлія Заремба продовжила перевіряти знання української мови у жителів і гостей столиці.

Поділитися:

У другому епізоді тематичної рубрики «Плюсуй українську», яка щочетверга виходить в «Сніданку з 1+1», професійна тренерка та актриса Юлія Заремба продовжила перевіряти знання української мови у жителів і гостей столиці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Сніданку з 1+1» стартувала тематична рубрика «Плюсуй українську»

Цього разу тренерка вирішила дізнатися, чи знають українці, як правильно ставити наголос на деякі слова, який ряд синонімів можна підібрати до слова «запашний», як узгоджувати числівники з іменниками тощо. 

Традиційно, за кожну правильну відповідь учасники опитування отримували корисний подарунок — промокод на безкоштовний доступ до платформи кіно та телебачення Київстар ТБ, де можна переглядати багато українськомовного контенту. А саме: фільми, серіали, мультфільми, навчальні програми та навіть аудіокниги для малюків. 

Випуск вже доступний на YouTube-каналах 1+1 і ранкового шоу «Сніданок з 1+1». А новий епізод з’явиться вже наступного четверга, 15 червня, в ефірі «Сніданку з 1+1» на телеканалі 1+1 Україна. Глядачі зможуть покращити знання з української мови у часовому слоті з 09:00 до 10:00. Також згодом контент буде доступний на майданчиках проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скорочення слів: коли не потрібно ставити крапку (пояснює мовознавець Олександр Авраменко)

Нагадаємо, що серія сюжетів тематичної рубрики розроблена в межах проєкту 1+1 media «Плюсуй українську», а також у партнерстві з платформою кіно та телебачення Київстар ТБ. Додатково група 1+1 media готує добірки правил з української мови, наводить кращі переклади запозичених слів, проводить розбір діалектів та багато іншого у тематичній Telegram-спільноті. Канал «Плюсуй українську» доступний за цим посиланням

Новини по темі