Поради від Нелі Шовкопляс батькам про кібербезпеку для дітей

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Неля Шовкопляс розповіла про правила кібербезпеки для дітей

Ведуча "Сніданку з 1+1" Неля Шовкопляс розповіла про основні правила безпеки для дітей в інтернеті, кібергігієну та кібербулінг.

Поділитися:

Неля Шовкопляс, ведучаСніданку з 1+1, що виходить на "1+1 Україна" у будні з 6:30 до 9:30, звернулася до українців в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації, яка реалізується 1+1 Media та Smart Angel. Телеведуча розповіла про основні правила безпеки для дітей в інтернеті, кібергігієну та кібербулінг. У відеозверненні вона окреслила ризики, які можуть загрожувати кожній дитині в онлайн середовищі. 

Неля Шовкопляс розповіла, як саме пояснити дітям, чому так важливо дотримуватися правил кібербезпеки. За її словами, сучасні діти надзвичайно швидко опановують різноманітні гаджети, що з одного боку, дає їм великі горизонти для навчання, для розваг, для спілкування між собою, а з іншого — наражає на велику небезпеку. Вона розповіла, чи варто забороняти дітям користуватися соціальними мережами, та як убезпечити свої персональні дані. 

“Не варто забороняти дітям створювати власні акаунти у соцмережах, ми розуміємо, що це реалії нашого часу, що дітям хочеться цього, але навіть в певних додатках є вікові обмеження. Має бути не заборона на створення власних акаунтів, а правильна тактика поведінки в цих акаунтах. В першу чергу - це безпека персональних даних, це дуже класні паролі та двофакторна аутентифікація. Важливо пояснити, що доступ до цієї інформації має бути тільки у батьків, не більше, іншим неперевіреним особам цього передавати не можна”, - поділилась Неля.

Неля Шовкопляс

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас є запаси свічок, продуктів та води": Неля Шовокпляс про підготовку до можливих відключень світла взимку

Ведуча наголосила на тому, що потрібно оберігати свою особисту інформацію, встановлювати часові обмеження на користування гаджетами, вчити дітей розпізнавати підозрілі повідомлення, розповідати їм про кібербулінг та за можливості використовувати функцію батьківського контролю. У своєму зверненні Неля детально розповіла про кожне з цих правил. А також закликала проводити більше часу зі своїми дітьми, аби знати, що їх цікавить в інтернет-просторі. 

“Будьте прикладом для своїх дітей, тому що насправді діти повністю копіюють нас. Якщо ми годинами зависаємо в телефоні, в інтернеті, в якихось додатках, то не слід очікувати того, що ваша дитина буде робити якось інакше. Я впевнена, якщо ми навчимо дітей критично ставитися до вхідної інформації з онлайн світу, то якоюсь мірою ми убезпечимо їх від того інфопростору, дуже насиченого, і не завжди правдивого. Користуйтеся інтернетом безпечно і з користю для себе та дітей!”, — закликала Неля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навіть під час дощу та поганої погоди я обов'язково ходжу свої 10-12 тисяч кроків", — Неля Шовкопляс розповіла, що допомагає підтримувати настрій в холодну пору

Дивіться “Сніданок з 1+1” на "1+1 Україна" у будні з 6:30 до 9:30.

Новини по темі