Меренги - романтичне безе: Таємниці приготування популярного десерту (рецепт)

Меренги – це неймовірно смачний, повітряний десерт. Приготувати таке ніжне й по-весняному легке безе під силу кожному
Меренги – це неймовірно смачний, повітряний десерт, який тане у роті. Приготувати таке ніжне й по-весняному легке безе під силу кожному. Важливо лишень знати декілька правил!
Напередодні вихідних у програмі Сніданок з 1+1 народний кулінар Руслан Сенічкін відкрив усі таємниці створення цього солодкого дива.
Для приготування безе знадобляться такі складові:
- Яєчний білок 100 г
- Цукор 200 г
- Ванільний цукор 5 г
- Лимонний сік 1 ч.л.
Секрети приготування безе:
- Обов'язково зважайте на те, що білки мають бути не кімнатної температури, а холодними.
- Пам'ятайте, що збивати яйця потрібно не в алюмінієвому посуді, а сухому в скляному або з нержавіючої сталі.
Починаємо! До миски з білками додайте ванільного цукру, лимонного фрешу і поступово – цукру. Аби загусло, збивайте 7-10 хвилин. Потім перекладіть суміш у мішечок з фігурною насадкою, сформуйте безе і поставте в піч. Готуйте за температури 100 градусів упродовж 45 хвилин.
До речі, з французької безе перекладається, як поцілунок. Тож цей десерт у вашому виконанні може стати чудовим натяком тому, кого ви любите.