Руслан Сенічкін зізнався, яку мамину страву любить найбільше

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Руслан Сенічкін зізнався, яку мамину страву любить найбільше

Рецепт коронної страви мами відомого ведучого.

Поділитися:

Народний телекулінар із співочою душею Руслан Сенічкін підтримав флешмоб #сніданок_мамин_рецепт, який Сніданок з 1+1 запустив у соціальній мережі Instagram до Дня Матері. Кожен українець може виграти для своєї мами можливість приготовати свою корону страву разом із Русланом Сенічкіним в ефірі Сніданку з 1+1.

Ведучий ранкового шоу зізнався, що з усіх маминих страв найбільше любить тістечка «Троянди», які зараз вже вміє готувати сам, та поділився рецептом.

«Одне з яскравих і найсмачніших вражень мого дитинства – це мамині тістечка «Троянди». Де вона взяла цей рецепт, досі не можу збагнути, а вона не зізнається. Вочевидь, це її авторський. Адже де б я не бував – в гостях, у друзів, навіть в кондитерських, – такий смак мені не траплявся. Він неперевершений і неповторний! Тепер я сам навчився готувати ці тістечка», – розповів Руслан.

Для приготування тістечок «Троянди» вам знадобиться:

250 г домашнього сиру

250 г вершкового маргарину або масла

5-7 г (3/4 ч.л.) соди, гашеної оцтом чи лимонним соком

220 г пшеничного борошна

1 ч. л. ванільного цукру

3 яйця

1 склянка цукру

1 склянка (140-150 грамів) волоських горіхів

Приготування:

1. Миємо яйця в підкисленій оцтом воді, відділяємо жовтки від білків.

2. Перетираємо сир через сито разом із маргарином чи маслом, додаємо просіяне борошно, соду, ванільний цукор – ретельно вимішуємо. Тісто потрібно розділити на три рівні частини та поставити в холодильник на дві години.

3. Поки тісто охолоджується, готуємо крем: збиваємо три білки, які відділили від жовтків та 1 склянку цукру. Склянку волоських горіхів подрібнюємо ножем.

4. Далі дістаємо з холодильника тісто, на посипаній борошном поверхні розкатуємо його (3 мм завтовшки), змащуємо білковим кремом і посипаємо горіхами. Заготовки згортаємо рулетом та нарізаємо кружальцями по 2-2,5 см товщиною.

5. Деко змащуємо вершковим маслом, викладаємо на нього наше печиво та запікаємо 15 хвилин у духовці при 220 градусах до рум’яного кольору.  Під час випікання температуру духовки можна поступово зменшити до 170 градусів.

Якщо хочете, щоб тістечка були хрумкими, залиште їх в духовці після того, як її вимкнули. А якщо ж любите м’які – дістаньте, складіть у ємність та накрийте кришкою. 

Руслан Сенічкін закликає усіх приєднуватися до флешмобу #сніданок_мамин_рецепт та вже чекає на переможця конкурсу на своїй кухні у студії Сніданку з 1+1. Результати буде оголошено у День Матері, 13 травня.

 

Новини по темі