Руслан Сенічкін зізнався, яку мамину страву любить найбільше
Рецепт коронної страви мами відомого ведучого.
Народний телекулінар із співочою душею Руслан Сенічкін підтримав флешмоб #сніданок_мамин_рецепт, який Сніданок з 1+1 запустив у соціальній мережі Instagram до Дня Матері. Кожен українець може виграти для своєї мами можливість приготовати свою корону страву разом із Русланом Сенічкіним в ефірі Сніданку з 1+1.
Ведучий ранкового шоу зізнався, що з усіх маминих страв найбільше любить тістечка «Троянди», які зараз вже вміє готувати сам, та поділився рецептом.
«Одне з яскравих і найсмачніших вражень мого дитинства – це мамині тістечка «Троянди». Де вона взяла цей рецепт, досі не можу збагнути, а вона не зізнається. Вочевидь, це її авторський. Адже де б я не бував – в гостях, у друзів, навіть в кондитерських, – такий смак мені не траплявся. Він неперевершений і неповторний! Тепер я сам навчився готувати ці тістечка», – розповів Руслан.
Для приготування тістечок «Троянди» вам знадобиться:
250 г домашнього сиру
250 г вершкового маргарину або масла
5-7 г (3/4 ч.л.) соди, гашеної оцтом чи лимонним соком
220 г пшеничного борошна
1 ч. л. ванільного цукру
3 яйця
1 склянка цукру
1 склянка (140-150 грамів) волоських горіхів
Приготування:
1. Миємо яйця в підкисленій оцтом воді, відділяємо жовтки від білків.
2. Перетираємо сир через сито разом із маргарином чи маслом, додаємо просіяне борошно, соду, ванільний цукор – ретельно вимішуємо. Тісто потрібно розділити на три рівні частини та поставити в холодильник на дві години.
3. Поки тісто охолоджується, готуємо крем: збиваємо три білки, які відділили від жовтків та 1 склянку цукру. Склянку волоських горіхів подрібнюємо ножем.
4. Далі дістаємо з холодильника тісто, на посипаній борошном поверхні розкатуємо його (3 мм завтовшки), змащуємо білковим кремом і посипаємо горіхами. Заготовки згортаємо рулетом та нарізаємо кружальцями по 2-2,5 см товщиною.
5. Деко змащуємо вершковим маслом, викладаємо на нього наше печиво та запікаємо 15 хвилин у духовці при 220 градусах до рум’яного кольору. Під час випікання температуру духовки можна поступово зменшити до 170 градусів.
Якщо хочете, щоб тістечка були хрумкими, залиште їх в духовці після того, як її вимкнули. А якщо ж любите м’які – дістаньте, складіть у ємність та накрийте кришкою.
Руслан Сенічкін закликає усіх приєднуватися до флешмобу #сніданок_мамин_рецепт та вже чекає на переможця конкурсу на своїй кухні у студії Сніданку з 1+1. Результати буде оголошено у День Матері, 13 травня.