Ваш мозок буде працювати на повну: ТОП-10 найкращих продуктів для концентрації уваги

Підживлюємо мислення: корисна їжа для мозкової активності
Freepik

Корисна їжа для мозку: найкращі продукти для дорослих та дітей.

Поділитися:

Наш мозок — складний орган, який вимагає багато енергії та поживних речовин для нормальної роботи. Що ми їмо, може мати значний вплив на здатність мислити, запам'ятовувати та концентруватися. Пропонуємо добірку найкращих продуктів, які покращать вашу концентрацію та розумові процеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 healthy-трендів на 2024 рік

ТОП-10 найкращих продуктів для мозку

1. Чорниця. Ці ягоди є багатим джерелом антиоксидантів, які можуть допомогти захистити мозок від пошкоджень. Вона також містить вітаміни С і К, які важливі для здоров'я нервової системи.

Чорниця

2. Жирні сорти риби. До прикладу, лосось, сардини та тунець, є хорошим джерелом омега-3 жирних кислот. Омега-3 жирні кислоти можуть допомогти поліпшити пам'ять, навчання та функції зору.

Лосось

3. Цілісні зерна. Цей продукт забезпечить клітковиною, яка може допомогти підтримувати здоровий рівень цукру в крові. Це важливо для мозкової активності, оскільки цукор є основним джерелом енергії для мозку.

Зерна

4. Бобові. Квасоля, сочевиця, горох тощо є справжньою знахідкою для всіх прихильників здорового харчування. Вони є хорошим джерелом білка, клітковини та вітамінів групи В, що необхідно для росту та відновлення клітин мозку.

Бобові

5. Горіхи та насіння. Горіхи та насіння є багатим джерелом білка, клітковини, вітамінів та мінералів.

Горіхи

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як покращити психологічний стан у складні часи

6. Яйця. Вони містять чимало білка, вітамінів групи В та холіну. Холін – це поживна речовина, яка важлива для здоров'я мозку, оскільки вона допомагає виробляти нейромедіатори, які необхідні для пам'яті та навчання.

Яйця

7. Чорний шоколад. Такі солодощі поліпшують кровообіг, що позитивно впливає на мозкову активність.

Шоколад

8. Броколі. Броколі є хорошим джерелом вітамінів С, К і фолієвої кислоти. Вітамін С є антиоксидантом, який може допомогти захистити мозок від пошкоджень. Вітамін К необхідний для здоров'я судин. Фолієва кислота важлива для здоров'я нервової системи у дітей та вагітних жінок.

Броколі

9. Зелений чай. Зелений чай містить антиоксиданти, які можуть допомогти захистити мозок від пошкоджень. Він також багатий на кофеїн, який може допомогти поліпшити увагу та концентрацію.

Чай

10. Кава. Схоже до зеленого чаю, кава є джерелом кофеїну. Однак важливо вживати кофеїн в помірних кількостях, оскільки надмірне споживання може призвести до тривоги та безсоння, а ваш мозок лише більше виснажиться.

Кава

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-8 фізичних вправ для ідеальної форми та здоров’я

Корисне харчування для мозку: поради

  • Вживайте різноманітну дієту, яка охоплює всі групи продуктів. Це допоможе вам отримати всі необхідні поживні речовини для здоров'я мозку.
  • Зосередьтеся на продуктах, багатих на антиоксиданти, білки та омега-3 жирні кислоти.
  • Обмежте споживання цукру, насичених жирів та трансжирів. Ці речовини можуть пошкодити мозок.
  • Регулярно займайтеся фізичними вправами. Фізичні вправи допомагають покращити кровообіг, що може сприяти здоров'ю мозку.
  • Дотримуйтесь здорового способу життя. 

Їжа

Фото: Unsplash, Freepik

Біль у суглобах помолодшав! Як вберегтися від раннього артриту? Ревматолог про "офісний синдром": деталі у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна":

Новини по темі