«Любить українські борщі та крабовий салат»: батьки Ярослави Магучіх розповіли про її шлях до олімпійського тріумфу, секрети виховання чемпіонки та її улюблені страви

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Сім'я Ярослави Магучіх розповіла про її шлях до олімпійського тріумфу
Getty Images

Шлях до олімпійських перемог та секрети успіху: як родина підтримує Ярославу Магучіх під час її змагань

Поділитися:

Ярослава Магучіх — українська олімпійська чемпіонка та спортсменка, яка при цьому ще й встановила світовий рекорд. На Олімпіаді-2024 українська спортсменка побила світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок. Легкоатлетка з Дніпра на етапі Діамантової ліги в Парижі першою в історії взяла висоту 2,10 метра.

Як зазначає її сім'я, Ярослава завжди була такою цілеспрямованою та налаштованою лише на перемогу. Ексклюзивно для Сніданку з 1+1 сім'я Магучіх — мама Оля, тато Олексій та сестра Анастасія розповіли про важливість підтримки на відстані, сімейні традиції та, як Ярослава, долаючи труднощі, все ж обрала шлях у великий спорт.

Ярослава Магучіх - сім'я
Скриншот/Сніданок з 1+1

Родина Магучіх зустріла знімальну групу на вокзалі, що символічно, адже, за словами мами Ярослави, саме тут часто починаються та завершуються їхні сімейні подорожі на змагання доньки:

«Вокзал — це місце зустрічей і прощань. І хоча розставання бувають не дуже приємними, зустрічі завжди сповнені радістю, особливо коли давно не бачив рідну людину».

Під час інтерв'ю мама розповіла, що Ярослава після свого повернення із закордонних змагань дуже полюбляє домашню кухню, а особливо — борщ.

«Вона любить українські борщі, м'ясо по-французьки та крабовий салат. Коли приїжджає додому, одразу замовляє улюблені страви. Її улюблена страва — це борщ», — розповідає посміхаючись Ольга Магучіх.

Окрім спортивних досягнень у родині Магучіх цінують і прості родинні традиції. Наприклад, тато Олексій завжди зустрічає з дороги своїх доньок з квітами, навіть якщо вони їдуть лише на один день.

«Квіти — це вже наша традиція. Тато завжди нас зустрічає з букетом і це дуже приємно», — поділилася Анастасія Магучіх.

Ярослава Магучіх - сім'я
Скриншот/Сніданок з 1+1

Цікаво, що кар'єра Ярослави у спорті почалася зовсім не зі стрибків у висоту. Тато Ярослави розповів, що спочатку донька займалася бігом з бар'єрами, але згодом обрала стрибки:

«Це був її вибір. Вона сама вирішила зосередитися на стрибках, коли побачила, що в неї добре виходить. Ми лише підтримували її рішення».

Натомість сестра Анастасія розповіла, що спорт був не єдиним захопленням юної Ярослави, виявляється, ще на початку кар'єри вона обирала між творчістю і спортом:

«Вона ще хотіла бути й співачкою, навіть ходила до школи. Я хочу сказати, що цілеспрямованість в неї точно є, адже спочатку її не хотіли брати, а потім все ж взяли, бо вона дійсно дуже-дуже хотіла. Вже потім, коли прийшов час вибрати або спів, або тренування, чим почати серйозно займатися, то її вже не хотіли відпускати, бо так добре все виходило».

Попри велику відстань, родина завжди підтримує Ярославу на змаганнях, адже це їхня сімейна традиція:

«У нас є своя група, де ми спілкуємося і підтримуємо один одного, навіть коли Ярослава далеко», — зазначила сестра Ярослави.

Зараз Ярослава Магучіх перебуває на змаганнях у Бельгії, де завершує літній спортивний сезон. Родина ж так само підтримує її на відстані та вірить у її успіх.

Ярославав Магучіх - сім'я
Скриншот/Сніданок з 1+1

«Ми знаємо, що сьогодні у неї важливий день і будемо за неї вболівати», — додає Оля Магучіх.

А наостанок, батьки Ярослави поділилися тим, як їм вдалося виховати олімпійську чемпіонку. Відповідь була проста і водночас мудра: 

«Просто любити дитину, вірити в неї та підтримувати у будь-якому разі. Наполегливість — це важлива риса, але головне — це любов батьків. Бути поруч і у злетах, і в падіннях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вдосконалювати саму себе»: легкоатлетка Ярослава Магучіх розповіла про свою історичну перемогу на Олімпійських іграх, вірусне фото в спальному мішку та майбутнє весілля

Новини по темі