Кінетичний пісок: з чого зроблений, чому в ньому не розмножуються бактерії та чому він корисний для дітей (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Що таке кінетичний пісок та яка від нього користь
Рexels/Julia M Cameron

Яскравий, магічний і не токсичний: все це про популярну дитячу іграшку — кінетичний пісок.

Поділитися:

Кінетичний пісок винайшли шведські вчені 15 років тому. З нього можна зліпити будь-яку фігуру, він не клеїться до рук, у ньому не розмножуються бактерії. 

Що таке кінетичний пісок 

Кінетичний пісок на 98% складається з кварцевого піску, решта — це домішки, що використовують у харчовій промисловості та фармакології. Саме через них кінетичний пісок такий пластичний. Спеціальні полімерні волокна утримують піщинки на однаковій відстані одна від одної та створюють ефект плинності. Здається, що кінетичний пісок просто розтікається по руках, тому його ще називають «живим». 

Не варто боятися, що такі компоненти небезпечні, навпаки, вони не викликають алергію та запобігають розмноженню бактерій. 

Кінетичний пісок не липне до робочих поверхонь і не забруднює одяг, тож не потребує ніякого генерального прибирання. Кінетичний пісок можна легко зібрати скатавши до купи та використовувати повторно. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяча істерика: що робити батькам, щоб заспокоїти дитину та як відрізнити маніпуляцію від істерики (коментує нейропсихолог)

Що можна зліпити з кінетичного піску

Замки, пасочки та химерні створіння — з кінетичного піску можна виліпити будь-яку форму і він досить тривкий.

что можно сделать из кинетического песка

Наприклад, якщо зліпити та кинути кінетичну кулю з висоти 1 метру, то вона не розсиплеться. Однак, варто натиснути пальцями, як маса оживе і почне розповзатися та перетворюватися у гарні поробки.

В чому користь кінетичного піску

Ігри з кінетичним піском розвивають дитячу уяву. Вчені стверджують, що він розробляє дрібну моторику рук та покращує настрій.

що можна виліпити з кінетичного піску

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медогляд перед школою та садочком: яких лікарів і коли треба пройти, які аналізи здати (розповідає сімейний лікар)

Дивіться відео сюжет про властивості кінетичного піска:

Новини по темі