Суми: «Місто в якому триває війна, але вивозиться сміття – його не подолати» (включення у «Сніданку. Онлайн»)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чим живе місто Суми у період війни (включення у Сніданку. Онлайн)
Pixabay/moshehar

Мешканка Сум розповіла, чим живе місто у ці дні.

Поділитися:

"Сніданок. Онлайн" щодня робить включення із гарячих точок України. З міркувань безпеки особу, яка включається, не називають. Мешканка Сум розповіла, чим живе місто у війну, хто лишився та про щиру віру у перемогу.

"Був зелений коридор, була можливість виїхати, але лишатися чи ні – це рішення кожен для себе приймає особисто. Я можу зрозуміти мам з діточками, яких треба врятувати, бо це майбутнє нашого міста і України в цілому. І нікого не засуджую, бо в цій ситуації дуже важко приймати якесь рішення, важко реагувати. Для себе рішення прийняла давно, ще до війни, свідомо – прийму удар весь тут, як вже буде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми віримо у майбутнє, ми не здамося", — Президент України Володимир Зеленський дав розгорнуте інтерв'ю німецькій газеті BILD (публікуємо фрагменти)

Жінка розповіла, як живе місто в умовах оточення:

"Місто оточене, і тривалий час постачання не було, навіть хліб було важко завезти. Але тепер все налагоджено, магазини працюють, є вода, світло. Комунальники працюють, і містяни їм низько вклоняються. В Сумах говорять так: "місто в якому триває війна, але вивозиться сміття – його не подолати". Кожен робить ту справу, яку вміє найкраще. Люди всі займаються волонтерством: ліки, теплий одяг, продукти. Всі допомагають, як можуть: готують обіди територіальній обороні, плетуть сітки, роблять протитанкові «їжаки», допомагають один одному ліками, дитячими памперсами, доглядом за тваринами і так далі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк пояснити дитині, чому росія напала на Україну: 1+1 media та Film.UA створили мультфільм-відповідь російській пропаганді (відео)

Про шанси вижити та віру у перемогу: 

"Шансів вижити у нас багато: якщо у місті 260 тисяч і за ці дні виїхало десь 60 тис, то 200 тисяч десь залишається, нас тут всіх не переб’ють. Ми залишаємось в своїх домівках, бо ми повинні боронити своє місто, і ми не відступимо і не поступимося жодним сантиментром. Ми прикордонна область і ми розуміли, що перший удар приймемо ми. В перші години війни вулицями міста пішли танки, в нас був шок, але ми розуміли, що так не буде і ми триматимемо оборону, і Суми залишаться українськими. Ми переможемо".

Містяни не втрачають силу духу та вірять у найкраще:

"На гербі нашого міста – три сумки, які козаки знайшли і заснували наше місто. Так от зараз соцмережами шириться такий жарт стосовно того, що сумка – це торба: "Загарбникам у Сумах точно буде торба".

Новини по темі