Тімур Мірошниченко з дружиною Інною поділилися подробицями всиновлення сина Марселя у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Тімур Мірошниченко з дружиною Інною розповіли у Сніданку з 1+1 про подробиці всиновлення сина Марселя
Instagram/timur.miroshnychenko

Ведучий "1+1 Україна" Тімур Мірошниченко з дружиною завітали до студії "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Ведучий Тімур Мірошниченко разом із дружиною Інною завітали до студії "Сніданку з 1+1", який транслюється на телеканалі "1+1 Україна" по буднях з 7:00 до 09:30. Вони розповіли про подробиці всиновлення сина Марселя та з якими складнощами їм довелось стикнутись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тімур Мірошниченко вперше показав усиновленого сина Марселя на діджитал-обкладинці відомого глянцю

Марселю сьогодні виповнюється 2 роки. Тімур та Інна Мірошниченко розповіли, як швидко їм вдалось усиновити дитину, та які юридичні труднощі у них виникали на цьому шляху.

"Ухвалили рішення всиновити дитину ми задовго до того, як подали документи. Документи ми подали 2 січня 2023 року, а дитину забрали 27 липня 2023 року. 7 місяців для українських реалій — це рекордно швидкий строк. Ми дуже швидко усиновили дитину", - розповіла Інна Мірошниченко.

Тімур пригадав, як вони шукали свого сина:

"Коли ми вже отримали сертифікат, де було зазначено, що ми маємо право всиновити одну дитину віком 1-4 роки, ми самостійно обдзвонили всі обласні служби у справах дітей. Нам всюди відповідали, що дітей немає. Потім дружина обдзвонила всі анкети на сайті Мінсоцполітики. Там розміщені анкети дітей, від яких вже відмовились на місцевих рівнях. Спочатку теж всі анкети були не активні. Потім, в один прекрасний день, на сайті Мінсоцполітики з'явились нові анкети, і дружина одразу зателефонувала по першій же анкеті та почула, що вона активна. Ми одразу поїхали в Житомир".

Інна Мірошниченко розповіла, як проходив процес всиновлення, попри бюрократичні моменти процедури:

"Ми дуже вдячні, що в Житомирі нам траплялися люди, які розуміли суть питання і намагались пришвидшити свою роботу. Вони максимально нам допомагали". 

Інна згадує, як відбулось їх знайомство із сином:

"Ми майже годину вислуховували юриста, який за процедурою мав зачитати нам всю інформацію, після цього вислухали головного лікаря. Ми майже нічого не розуміли, але мали погодитися на знайомство лише після цього. Далі, у кімнату 4 на 4 метри набилось купа людей — державних службовців, представників дитбудинку. І нам виводять цього хлопчика. І ми очікуємо дитину майже 2х років. А він набагато менший, сантиметрів на 20, малюсінький, худенький. Він такий нещасний був, заплаканий, переляканий. Коли він вийшов, я зрозуміла, що ми не зможемо сказати цій дитині: "Слухай, ми, напевно, ще подумаємо. Ми на інших подивимось...". В цей момент я чітко зрозуміла, щоб не було, ми цю дитину забираємо. Але збудження не спадало, бо всі ці люди мали зафіксували, що відбувся контакт. Якщо б дитина істерично ридала, билась і тікала, контакту б не було, і нам би не надали дозвіл. 

Після цього подружжя постійно їздило в Житомир до дитячого будинку на зустрічі з сином. Гуляти з ним можна було лише у дитбудинку, або на вулиці на його території. 9 червня родина вперше побачилась із сином, а вже 27 липня забрала додому.

Також Інна Мірошниченко, як юрист пояснила, що всиновлення навіть під час повномасштабного вторгнення працює вже понад рік. Воно було призупинене лише перші місяці війни. Нині ж все функціонує на тих же правилах, як і до 24 лютого 2022 року. Виключення - з дітьми, евакуйованими за кордон, поки що, знайомитись не можна. Але і це питання вирішують. 

6 серпня вперше у студії "Сніданку." Вихідний" родина Мірошниченків з'явиться у повному складі - з сином Марселем.

Родина Мірошниченків поділилися, як наважилися на усиновлення дитини та яка зараз процедура, дивіться:

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Instagram

Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі