Як приготувати тістечка з яблуками і гарбузовим насінням: покроковий рецепт від Руслана Сенічкіна

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Тістечка з яблуками і гарбузовим насінням: покроковий рецепт від Руслана Сенічкіна

Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін до Дня яблук поділився рецептом приготування тістечок з яблуками і гарбузовим насінням з тіста філо.

Поділитися:

До Дня яблук, який відзначають 21 жовтня, ділимося рецептом тістечок з яблуками і гарбузовим насінням від ведучого Сніданку з 1+1 Руслана Сенічкіна.

Як приготувати тістечка з яблуками і гарбузовим насінням із тіста філо

«Філо – майже невагоме тісто, його роблять з мізерним додаванням води і жирів, як правило без яєць. Зазвичай кожен пласт перед запіканням змащують олією чи вершковим маслом і в стос листів філо загортають якусь начинку — солодку, гостру, овочеву, м’ясну. З’єднані таким чином листи дають ефект французького листкового тіста, але філо більш легке і ніжне, майже повітряне. Пропоную скуштувати ось такі тістечка і переконатися в цьому. В супермаркетах можна купити готові корзинки із тіста філо, але якщо не знайдете — не біда: візьміть просто листи цього тіста, розріжте їх на квадратики і випікайте в формочках для мафінів. Я ж роблю ще простіше», — радить ведучий Сніданку з 1+1.

Інгредієнти:

  • Яблуко кисло-солодке (невеличкі) - 300 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Тісто філо — 5 листів / 400 г
  • Гарбузове насіння — 40 г (2 ст. л.)
  • Жовток для змазування тіста — 1 шт.
  • Молоко — 20 мл
  • Цукрова пудра — для посипання
  • Морозиво ванільне — за бажанням і смаком

Для карамелі:

  • Коньяк — 50 мл
  • Цукор — 200 г
  • Кориця — 1 паличка
  • Вершкове масло — 30-40 г
  • Вершки (30%) — 100 мл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатський баник: рецепт традиційного українського десерту

Спосіб приготування тістечок з яблуками і гарбузовим насінням: рецепт від Руслана Сенічкіна

1. Спершу робимо карамель: кладемо в сковороду 30-40 г вершкового масла, 200 г цукру і подрібнену паличку кориці. Прогріваємо сковороду на середньому вогні доти, доки цукор не почне розплавлятися, і зменшуємо температуру. 

2. Вливаємо 50 мл коньяку, даємо алкоголю випаруватися (це займе близько хвилини), потім вливаємо у 100 мл вершків тонкою цівкою, постійно помішуючи, і варимо 4–5 хвилин до консистенції згущеного молока. Знімаємо з вогню і даємо прохолонути.

3. Вирізаємо у частини яблук серцевини так, щоб плоди зберегли свою форму, і розрізаємо їх упоперек на дві половинки. Решту – подрібнюємо кубиками.

4. Складаємо 5 листів тіста філо один на одного, намазуючи кожен з них розтопленим вершковим маслом. 
Розрізаємо отриманий стос на одинакові прямокутники. З одного краю кожної заготовки викладаємо по половинці яблука, навколо неї – кубики, залишаючи другий край тіста без начинки (потім ми ним запечатаємо наші тістечка).

5. Поливаємо начинку карамеллю, залишивши кілька ложок для подачі, і присипаємо гарбузовим насінням. 

6. Загортаємо вільний край зверху, запечатуємо начинку, щоб вона не витікала під час випікання, і в довільній формі робимо зверху надрізи (таким чином тісто не тріскатиметься і зернята гарбуза підсмажаться).

7. Жовток збиваємо з 20 г молока, змащуємо кожне тістечко, викладаємо на змащене деко і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.

8. Через 30 хвилин виймаємо, поливаємо карамеллю що залишилася, присипаємо цукровою пудрою і подаємо з морозивом (за бажанням).

Ще більше цікавих рецептів дивіться у Сніданку з 1+1 щодня з 6:30 до 9:30 на телеканалі 1+1 Україна та на YouTube.

Новини по темі