Топ 3 рецепти страв, які можна їсти у Великий піст
Найсмачніші рецепти страв у Великий піст: легкі в приготуванні і корисні страви
Великий піст є часом, коли віряни відмовляються від певних видів їжі та розваг для покаяння, самовдосконалення та духовного очищення. Цей період сприяє не лише зміцненню віри, а й поліпшенню фізичного здоров'я через збільшення споживання рослинної їжі та відмову від шкідливих продуктів. Дотримання здорового харчування у Великий піст допомагає відчути злагоду з собою, збільшити енергію та зосередитися на духовних цінностях. Ось 3 прості і смачні страви, що ідеально доповнять пісний раціон.
Пісні голубці з картоплею від Валентини Хамайко
Інгредієнти:
- Капуста - 1 шт.
- Картопля - 1 кг.
- Печериці - 600 гр.
- Цибуля - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Білі гриби (сушені) - 10 гр.
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень - 1/2 пучка
- Томатний соус
- Сіль
- Перець
- Олія
Приготування:
1. Натерти моркву і нарізати дрібно цибулю
2. Відварити листи капусти
3. Подрібнити білі гриби та печериці і відправити їх смажитись
4. Додати на пательню цибулю і моркву
5. Розтовкти відварену картоплю
6. Змішати отриману на пательні грибну суміш з картопляним пюре і додати перець і сіль
7. Завернути із пісного «фаршу» голубці і трохи підсмажити на пательні
8. Перекласти в іншу ємність, змастити томатним соусом і запекти в духовці
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ 3 пісні страви, які варто спробувати кожному
Пісний паштет з квасолі від Валентини Хамайко
Інгредієнти:
- Квасоля - 1 склянка
- Цукор - 1 ч.л.
- Негостра гірчиця - 1 ч.л.
- Лимонний сік- 1 ст.л.
- Олія - 2 ст.л.
- Часник - 2 зуб.
- Сіль - 1 ч.л.
- Перець
Приготування:
1. Замочити бобові на 8-12 годин. Промити і зварити у свіжій воді
2. До відвареної квасолі додати часник, лимонний сік, перець і сіль
3. Додати цукор, олію і гірчицю
4. Подрібнити блендером суміш
5. Нарізати зелень і додати до паштету
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ 5 весняних страв, які варто спробувати кожному
Пісні картопляні котлети з грибами від Руслана Сенічкіна
Інгредієнти:
- Картопля - 1 кг.
- Печериці - 200 гр.
- Ріпчаста цибуля - 1 шт.
- Панірувальні сухарі - 100 гр.
- Рослинна олія - 75 мл.
- Перець
- Сіль
Приготування:
1. Дрібно нарізаємо цибулю і підсмажуємо на пательню
2. Подрібнені гриби додати до цибулі і пасирувати
3. Відварити чи запекти картоплю в мундирі, зняти шкірку і стовкти у пюре
4. Отриману на пательні грибну суміш додати до пюре і перемішати
5. Додати перець і сіль
6. Сформувати котлети, обвалити у панірувальних сухарях і підсмажити на пательні
Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".