Топ 3 рецепти страв, які можна їсти у Великий піст

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Топ 3 рецепти, які можна їсти у Великий піст
Freepik

Найсмачніші рецепти страв у Великий піст: легкі в приготуванні і корисні страви

Поділитися:
Триває збір історій з нагоди дня народження "Сніданку з 1+1". Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі за посиланням.

Великий піст є часом, коли віряни відмовляються від певних видів їжі та розваг для покаяння, самовдосконалення та духовного очищення. Цей період сприяє не лише зміцненню віри, а й поліпшенню фізичного здоров'я через збільшення споживання рослинної їжі та відмову від шкідливих продуктів. Дотримання здорового харчування у Великий піст допомагає відчути злагоду з собою, збільшити енергію та зосередитися на духовних цінностях. Ось 3 прості і смачні страви, що ідеально доповнять пісний раціон.

Пісні голубці з картоплею від Валентини Хамайко

Інгредієнти:

  • Капуста - 1 шт.
  • Картопля - 1 кг.
  • Печериці - 600 гр.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Білі гриби (сушені) - 10 гр.
  • Лавровий лист - 1 штука 
  • Зелень - 1/2 пучка
  • Томатний соус 
  • Сіль 
  • Перець 
  • Олія 

Приготування:

 1. Натерти моркву і нарізати дрібно цибулю 
 2. Відварити листи капусти 
 3. Подрібнити білі гриби та печериці і відправити їх смажитись
 4. Додати на пательню цибулю і моркву 
 5. Розтовкти відварену картоплю 
 6. Змішати отриману на пательні грибну суміш з картопляним пюре і додати перець і сіль 
 7. Завернути із пісного «фаршу» голубці і трохи підсмажити на пательні 
 8. Перекласти в іншу ємність, змастити томатним соусом і запекти в духовці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ 3 пісні страви, які варто спробувати кожному

Пісний паштет з квасолі від Валентини Хамайко 

Інгредієнти: 

  • Квасоля - 1 склянка 
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Негостра гірчиця - 1 ч.л.
  • Лимонний сік- 1 ст.л.
  • Олія - 2 ст.л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Перець 

Приготування:

 1. Замочити бобові на 8-12 годин. Промити і зварити у свіжій воді 
 2. До відвареної квасолі додати часник, лимонний сік, перець і сіль 
 3. Додати цукор, олію і гірчицю 
 4. Подрібнити блендером суміш 
 5. Нарізати зелень і додати до паштету

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ 5 весняних страв, які варто спробувати кожному

Пісні картопляні котлети з грибами від Руслана Сенічкіна 

Інгредієнти:

  • Картопля - 1 кг.
  • Печериці - 200 гр.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Панірувальні сухарі - 100 гр.
  • Рослинна олія - 75 мл.
  • Перець 
  • Сіль 

Приготування: 

 1. Дрібно нарізаємо цибулю і підсмажуємо на пательню 
 2. Подрібнені гриби додати до цибулі і пасирувати 
 3. Відварити чи запекти картоплю в мундирі, зняти шкірку і стовкти у пюре 
 4. Отриману на пательні грибну суміш додати до пюре і перемішати 
 5. Додати перець і сіль 
 6. Сформувати котлети, обвалити у панірувальних сухарях і підсмажити на пательні

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі