Трансплантація голови: інноваційний стартап зможе здійснювати операцію за допомогою роботів

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Стартап BrainBridge представив концепцію трансплантації голови за допомогою роботів і штучного інтелекту
Freepik

Стартап BrainBridge представив концепцію трансплантації голови за допомогою роботів і штучного інтелекту.

Поділитися:

Стартап у галузі нейронауки та біомедичної інженерії BrainBridge представив концепцію трансплантації голови. Детальніше пр це розповіли у "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна". 

На порталі "Metro" виклали відеодемонстрацію, у якій повністю роботизована система одночасно відділяє голови від тіл донора та реципієнта і міняє їх за допомогою конвеєрної стрічки. За задумом вчених, у цій складній і поки теоретичній операції ніякі люди, окрім пацієнтів, залучені не будуть. Процесом керуватиме штучний інтелект, а всі медичні маніпуляції виконуватимуть роботизовані руки та лазер.

Наразі такий підхід дасть надію пацієнтам, які потерпають від невиліковних хвороб, зокрема людям на останніх стадіях раку, з хворобою Альцгеймера або Паркінсона. Головною перешкодою для розробників залишається те, що досі медицина не навчилася повністю відновлювати пошкоджені нерви і спинний мозок, а без цього пацієнт залишиться паралізованим від шиї. Аби розв'язати цю проблему, компанія-розробник набирає найбільш талановитих фахівців планети, які зможуть розширити межі біомедичної науки та допомогти безнадійно хворим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі