Україна отримала документальне підтвердження від РФ про смерть журналістки Вікторії Рощиної: все, що відомо про трагедію

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
У російському ув'язненні: загинула українська журналістка Вікторія Рощина
Facebook Вікторії Рощиної

Вікторія Рощина зникла безвісти у серпні 2023 року. Лише в травні 2024 року країна-терорист підтвердила затримання журналістки.

Поділитися:

Про смерть української журналістки Вікторії Рощиної повідомив керівник пресслужби Координаційного штабу Петро Яценко в телемарафоні, передали у Сніданку з 1+1.

Як повідомляється, Рощина мала бути включена до одного з найближчих обмінів полоненими. Її мали етапувати до в'язниці Лефортова у Москві, аби підготувати повернення в Україну.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець також відреагував на смерть української журналістки, зазначивши, що має офіційне документальне підтвердження від російської сторони про смерть Рощиної. 

Відомо, що Вікторія зникла безвісти у серпні 2023 року на тимчасово окупованій території України, де робила репортаж. Родичі звернулився з заявою до відповідних органів у вересні того ж року. Відповідне звернення отримав і Офіс Омбудсмана. Лише в травні 2024 року в Росії підтвердили затримання Рощиної і те, що вона знаходиться на території РФ. Підтвердження також отримали від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Датою загибелі Рощиної російська сторона назвала 19 вересня 2024 року. Її тіло повернуть в рамках обміну тілами затриманих осіб. Обставини та причини смерті не повідомляються.

Дивіться більше новин за 11 жовтня у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на 1+1 Україна.

Новини по темі