Осіннє зростання цін: скільки коштують овочі та мʼясо (пояснили у "Сніданку з 1+1")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чому ціна на овочі впала, а на м'ясо - виросла
Unsplash

Ціни на продукти: чому овочі дешевшають, а м'ясо здорожчало.

Поділитися:

Ринкові ціни на овочі стрімко падають — капуста, морква, картопля та інші популярні продукти зараз мають привабливу вартість для покупців. З чим пов'язана така тенденція та чи довго вона протримається, розповіли у "Сніданку з 1+1”, що виходить у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як економити електроенергію: 5 порад від директора центру досліджень енергетики Олександра Харченка

Нині ціни рекордно низькі у порівнянні з минулим роком. Від весни 2023 цибуля впала в ціні приблизно на 70%. Фахівці пояснюють це тим, що пропозиції багато, а попит низький. У зв'язку з війною фермери насадили багато овочів, бо минулого року чимало продуктів імпортували. Проблема зберігання змушує українських аграріїв продавати овочі за собівартістю, а то і за менше.

Водночас ціни на м'ясну продукцію ростуть. Вартість сала, курятини та свинини виросла приблизно на 20 грн за кг. До кінця осені також обіцяють більші цінники на молочну продукцію — це пов'язано з посухою. Узимку до розрахунку вартості додадуться фактори витрат на паливо та електроенергію.

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі