У Великій Британії попрощалися з королевою: перша леді України вшанувала пам’ять Єлизавети ІІ та пригадала, як королева писала листи українським дітям

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Прощання з Єлизаветою II: перша леді України вшанувала пам’ять королеви та подылиилась щемливим спогадо (подробиці у "Сніданку з 1+1")
Instagram/theroyalfamily

У "Сніданку з 1+1" показали, як пройшла церемонія прощання з королевою Єлизаветою ІІ.

Поділитися:

У понеділок, 19 вересня, у Великій Британії пройшла церемонія поховання королеви Єлизавети II, яка померла у віці 96 років 8 вересня. На державному похороні були присутні близько 500 закордонних високопоставлених гостей, включаючи світових лідерів та інших представників держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любов до автівок та прихована підтримка України: цікаві факти з життя Єлизавети II у "Сніданку з 1+1"

Відспівування королеви Єлизавети II, яка правила 70 років, відбулося у Вестмінстерському абатстві. В останню путь її супроводжували близько 2 тисяч осіб. Серед них були члени королівської родини, зокрема принци Вільям та Гаррі з дружинами Кейт Міддлтон та Меган Маркл, британські високопосадовці і глави держав з усього світу, включаючи президента США Джо Байдена та представників України. Зокрема на прощання завітала перша леді Олена Зеленська. Після вшанування королеви перша леді України зустрілася із принцесою Уельскою Кейт Міддлтон у Букінгемському палаці.

У день похорону Єлизавети  II дружина президента України на своїй офіційній сторінці в Instagram поділилася щемливим спогадом про Королеву:

"На мене особисто завжди справляло враження, як, маючи численні обов’язки, Королева Єлизавета ІІ та її помічники встигали приділяти увагу та відповідати на листи дітей з усього світу, зокрема й наших, українських дітей. Лише в останні роки листи з поміткою «Royal Мail» надходили до хлопчика із Запоріжжя та дівчинки з Кропивницького — вони просто написали Королеві про своє життя й отримали відповіді!  Відповідь від Її Величності надійшла й школі № 1 з Бердянська – після того, як учні привітали Королеву Єлизавету ІІ з 90-річчям. Це надзвичайно важлива риса й урок для всіх лідерів, як важливо бути уважним до кожного", — розповіла Олена Зеленська.

Серед атрибутів, які супроводжувати в сотанню путь Єлизавету II, найбільше розчулила не її самотня корона, а останній написаний від руки лист мамі від старшого сина короля Чарльза III. Увага присутніх на церемонії також була прикута до дружини принца Вільяма. Щоб вшанувати пам'ять бабусі свого чоловіка, принцеса Уельска вдягла її улюблений чокер з діамантами та перлами. Колись таку прикрасу носила сама принцеса Діана

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська королівська родина підтримала Україну: принц Вільям та Кейт Міддлтон відвідали Український культурний центр, що допомагає біженцям

Попрощатися з прабабусею також прийшли правнуки принц Джордж та принцеса Шарлотта. Навіть улюблені песики покійної королеви провели в останню путь свою господарку. Єлизавету II поховали поруч з рідними та чоловіком принцом Філіпом, якого не стало 9 квітня 2021 року. Дивіться більше у сюжеті програми "Сніданок з 1+1"

Новини по темі