"Україна працює! Україна не здається!", — як відновлюється робота на полях у раніше окупованому селі на Київщині

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
"Україна працює! Україна не здається!", — у селі Перемога "перемагає" весняна робота на городі

У селі Перемога "перемагає" весняна робота на городі.

Поділитися:

Перемога — село в Баришівському районі Київської області. Зазвичай в цю пору городи у мешканців села уже засіяні, проте цьогоріч війна внесла свої корективи. Село понад місяць було під окупацією російських військ. Після звільнення люди потроху повертаються додому, відновлюють помешкання та, разом з тим, обробляють паї. "Сніданок з 1+1" завітав до цього й сусіднього села й розповів, як проходить відновлення роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посівний календар на квітень 2022: сприятливі дні місячного календаря для посадок

Теплі весняні дні зараз на вагу золота. Працьовиті українці їх нізащо не змарнують. Вони цілими сім'ями працюють на городах, щоби мати врожай до столу, попри війну. Місцева родина Горбанів днями повернулися в село після окупації. До роботи взялися тільки після перевірки саперів, адже у них на городі стояла російська техніка. А їхній сусід Василь Перемогу під час окупації не покидав: мусив доглядати стареньку матір. Він пережив полон російських злочинців, але встиг набратися сил для того, аби обробляти землю. Каже, весна швидко плине, а внуки чекають в столиці на домашні фрукти та овочі.

Село після окупації напівпорожнє, але щодня сюди повертаються люди. Тутешні сподіваються, що замість руїн тут знову запанує звичне життя. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виростити мікрогрін вдома: що це таке та прості правила догляду (поради Антоніни Лесик)

У сусідню Селичівку російські війська не дісталися: зупинила річка та підірвані мости. Там, на садовому кооперативі, можна побачити одразу декілька родин. Наприклад, подружжя пенсіонерів Скорбичів сьогодні засіє пай значно більший. Будуть намагатися ділитися врожаєм з тими, кому через війну цього річ не вдалося посіяти город. Галина Скорбич каже:

Україна працює! Україна не здається! Ми підготовлюємо поле під оранку: розкидаємо гній, будемо садити картоплю й городину. У нас у погребі є усе, незалежно від того, чи є продукти на полицях у державних магазинах. Ми можемо усім ділитися.

Катерина та Анатолій приїхали з Києва, але мають в селі свій город. Вони заздалегідь запаслися насінням, бо знали, що город сіяти будуть, адже наша армія віджене ворогів. Вони вірять, що зберуть врожай під мирним небом. Анатолій сказав:

Ми не нещасні орки. Ми українці, будемо жити, робити та захищати свою територію до останнього!

Дивіться сюжет: 

Новини по темі