Українці вийшли на рекорд за кількістю встановлених сонячних батарей: у чому їхня користь та на скільки їх вистачає

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Українці почали більше користуватися сонячними панелями.

Поділитися:

Сонячні батареї використовують для економії витрат на електропостачання та зменшення шкідливих викидів. Сонячна енергія є невичерпаною, а використання альтернативної енергії є більш безпечним для навколишнього середовища. У "Сніданку з 1+1" розповіли, що українці вийшли на рекорд за кількістю встановлених сонячних батарей! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому однакова продукція може відрізнятися в ціні у різних супермаркетах (коментують маркетолог та економіст)

Минулого року в Україні встановили 45 тисяч сонячних батарей, що у двічі більше, ніж у 2020-му році. Про це повідомили в Держенергоефективності.

сонячні батареї /ФОТО: Pexels/Los Muertos Crew

У трійку регіонів-лідерів за кількістю встановлених систем увійшли Дніпропетровська, Закарпатська та Тернопільська області. За розрахунками уряду встановлені сонячні системи в середньому за рік можуть виробляти близько 1400 мільйонів кВт на годину чистої електроенергії. Її вистачить, аби забезпечити енергію 460 тисяч сімей!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко розповіла, чому у неї не вийшло стати на військовий облік (як це все ж зробити пояснила заступниця Міністра оборони України)

Якщо ви маєте сонячну батарею, вам легше організувати незалежне електропостачання. Крім того, після завершення експлуатації панелі можна переробляти. Батареї безшумні та стійки до пошкоджень. Проте варто враховувати, що у них є спеціальна техніка встановлення під певним нахилом, а також для них потрібно багато місця. Хоч сонячна енергія не вичерпна, продуктивність батарей все одно залежить від погоди та часу доби.

Як віддати машину на утилізацію? Дивіться сюжет:

Новини по темі